JEEP® COMPASS 4xe

ЕВОЛЮЦИЯ ОТ КЛАСА

JEEP® COMPASS 4xe

ЕВОЛЮЦИЯ ОТ КЛАСА

КОНТРОЛЪТ ОЗНАЧАВА БЕЗОПАСНОСТ

Трудни пътища, неочаквани препятствия, непредвидими ситуации. Каквото и да се случи, безопасността винаги е въпрос на контрол. В Новия Jeep® Compass Вашето шофиране е уверено и сигурно, благодарение на 70 активни и пасивни функции за безопасност, включително Системата с Предупреждение за челен удар и Асистента с Предупреждение за отклоняване от лентата на движение (стандартно за всички модели), които Ви предпазват от всички възможни опасности по пътя. Независимо къде отивате.

МОНИТОРИНГ НА СЛЕПИ ПЕТНА

В „сляпата зона“, в задните две пространства до автомобила, сложна система с радарни сензори открива приближаващо отзад превозно средство. Когато е включена, тази система незабавно предупреждава шофьора със символ, който светва в страничното огледало.

АДАПТИВЕН КРУИЗ-КОНТРОЛ

Адаптивният круиз-контрол със Stop and Go* автоматично регулира скоростта на шофиране, за да поддържа предварително избраната дистанция с превозното средство пред автомобила Ви. Тази система може дори да спре автомобила напълно, ако е необходимо, без намесата на водача.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ ОТ ЛЕНТАТА НА ДВИЖЕНИЕ PLUS

Камера „разпознава“ маркировъчните линии на лентата, открива риск от възможен удар и предупреждава водача (когато мигач не е включван), ако превозното средство се отклонява от лентата си на движение. Ако водачът не реагира незабавно, системата автоматично насочва автомобила обратно в неговата лента.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ЧЕЛЕН УДАР PLUS

Използва радарни сензори, за да установи дали Новият Jeep® Compass се приближава твърде бързо към превозно средство пред Вас, предупреждава със звуков сигнал и задейства спирачките, ако е необходимо, за да намали вероятността от удар.

ЗАДНА КАМЕРА С ДИНАМИЧНИ ЛИНИИ

Резервната камера ParkView осигурява перфектна видимост при движение назад и подпомага движението и посоката на автомобила благодарение на динамичните линии, видими на екрана на системата Uconnect™.

СЕНЗОРИ ЗА ЗАСИЧАНЕ НА ДВИЖЕНИЕ ЗАД АВТОМОБИЛА

Звуков сигнал и предупредителни лампи незабавно предупреждават за всяко приближаващо се превозно средство или препятствие при движение назад.

АВТОМАТИЧЕН АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

Ултразвуковите сензори дават на Новия Jeep® Compass цялата необходима информация за паркиране в автоматичен режим. Всичко, което трябва да направите, е да активирате системата, да контролирате предавките и да следвате простите инструкции стъпка по стъпка.

ПОВИШЕТЕ СВОИТЕ КРИТЕРИИ.

Всички промени в новия Jeep® Compass целят по-голяма ефективност. Умели, изящни форми, модерна технология и постоянната връзка в реално време правят пътуването приятно и практично. Характерното трапецовидно табло, елегантните черни покрития и меките детайли придават допълнително естетическо съвършенство на интериора на Jeep®. За пореден път изпълнението гарантира максимална функционалност. Коженият волан с вградени бутони за управление е свързан както към екрана на системата Uconnect™, така и към 7-инчовия TFT конфигурируем дисплей. Панелът на системата Selec-Terrain е разположен хоризонтално: за лесен досег и бързо разчитане. Самата система е допълнена с нов режим SPORT. Посоченото до тук гарантира удоволствие при управлението на автомобил, каквото не е изпитвано по-рано.

Uconnect ™

Четвъртото поколение интерактивна система Uconnect ™ на новия Jeep® Compass, предлагаща се с HD сензорен екран до 8,4 инча, позволява бързо да активирате всяка функция посредством гласова команда, както и да използвате пълния потенциал на Вашия смартфон, без да отделяте очи от пътя. Apple CarPlay дава на потребителите на iPhone достъп до Apple Maps, Messages и Apple Music, и възможност за телефонни разговори чрез приложението за гласово управление Siri или сензорния екран Uconnect™. Android Auto™ позволява лесен достъп до гласови команди, Google Maps™ и Google Play Music™ посредством сензорния екран или през управлението на аудио системата от волана. Uconnect™ LIVE App осигурява директен достъп до радиостанциите на TuneIn, Deezer Music, Facebook Check In, Twitter, Reuters и Tom Tom Live (за актуализации в реално време по време на шофиране). Накрая с MyCar и eco: Drive™ може да контролирате и наблюдавате как се движи и представя автомобила Ви. Може да получите и полезни съвети как да намалите разхода на гориво.