JEEP® COMPASS 4xe

ЕВОЛЮЦИЯ ОТ КЛАСА

JEEP® COMPASS 4xe

ЕВОЛЮЦИЯ ОТ КЛАСА

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С JEEP® COMPASS 4XE PLUG-IN HYBRID

Истинският офроуд дух на автомобила не е променен и в този модел. Но двигателят е истинска революция. Новият Jeep® Compass се прероди, за да отговори на предизвикателствата на постоянно развиващите се концепции за мобилност. Все пак, неговият волен дух и стил са запазени. Този модел е по-устойчив, по-мощен и гарантира по-голямо удоволствие. Благодарение на новоразработения двигател Plug-in Hybrid 4xЕ, новият Jeep® Compass съчетава силната си офроуд природа с иновативна, урбанистична технология. Това е просто един устремен в бъдещето Jeep® Compass, с по-голяма мощност.

ОТКРИЙТЕ НОВ ИЗТОЧНИК НА ЕНЕРГИЯ

Благодарение на напълно електрическия режим на работа, новият Jeep® 4xe Compass Plug-in Hybrid е проектиран като два автомобила в един: с бензинов двигател, със задвижване на предната ос и с Plug-in Hybrid, със задвижване на задната ос. Задвижващата синергия на включената хибридна система се изпълнява с бензинов двигател с мощност 130 или 180 к.с., задвижващ предния мост, комбиниран с 44kW (60 к.с.) електрически двигател, задвижващ задната ос. Новата мощност на Jeep® Compass варира от 190 к.с. до 240 к.с., в зависимост от оборудването.

Системата на електродвигателя се захранва от батерия от 11,4 kWh, която може да се зарежда без да се сваля, при спрял автомобил, или може да се зареди свалена на обществена зарядна станция. С напълно заредена батерия, новият Jeep® Compass може да измине до 50 км само с електрическия си двигател. Новият енергиен източник на Jeep® Compass открива нови възможности.

ЕФЕКТИВЕН РАЗХОД НА ГОРИВО
Двигателят е специално проектиран да увеличи ефективността при разхода на гориво, с интегрирането на електрически двигател с батерия в задния мост, като по този начин елиминира необходимостта от механична връзка между предната и задната ос.

НАЙ-ДОБРАТА ФОРМА НА БАЛАНС
Новият Jeep® Compass 4xe Plug-in Hybrid е с двигател с вътрешно горене с голям потенциал, допълнен от електрически двигател. Системата 4xe осигурява перфектен баланс между коефициента на полезно действие, мощността на електрическия двигател, разхода на гориво и времето за зареждане. Комбинацията от два двигателя предлага страхотни възможности, чрез подобрената работа на системата 4×4, с по-ниски емисии и по-висока ефективност в градска среда.

ЛЕСНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ

Поддържането на вашия Jeep® Compass 4xe винаги зареден и готов за справяне с всеки маршрут ще бъде много лесно: просто го свържете към стандартен електрически контакт. В допълнение, системата 4xe ще ви позволи да зададете минимални нива на заряд на батерията, за да се насладите на приключенията си без проблеми.

ИЗБОР НА ХИБРИДНИЯ РЕЖИМ

Новият селектор за хибридни режими ще ви позволи да конфигурирате шофьорското си изживяване по желание, като избирате между три различни режима: Hybrid, Electric и e-Save. Вашият нов Jeep® Compass 4xe ще бъде готов да ви придружи в следващото ви приключение.

ПРЕЗАРЕЖДАНЕ НА БАТЕРИЯТА
Зареждането на батерията в движение е бързо и лесно при шофиране с електрическия двигател. Използва се отрицателния въртящ момент на спирачката на двигателя като начин за зареждане.

СТРАХОТНИ ОФРОУД ВЪЗМОЖНОСТИ
Цялата система е проектирана да увеличи въртящия момент на ниска скорост, благодарение на електрически двигател, способен да осигурява пълен въртящ момент от самото запалване на автомобила.
С новия Jeep® Compass се чувствате у дома на всякаква пътна настилка. Няма терен, способен да ви изненада. Справяте се с всяко предизвикателство с лекота. Можете да активирате системата Selec-Terrain™ механично в предпочитания режим, предвид условията на шофиране или просто да оставите автоматичния режим да вземе решение вместо Вас.