JEEP® COMPASS

ЕВОЛЮЦИЯ И 80-ГОДИШНО НАСЛЕДСТВО

JEEP® COMPASS

ЕВОЛЮЦИЯ И 80-ГОДИШНО НАСЛЕДСТВО

НАЙ-НОВАТА ТЕХНОЛОГИЯ

Новият Compass представя съвсем нови технологични функции за семейството на Jeep®: иновативната инфотеймънт система  10.1 “Uconnect ™ , нов 10.25” дисплей с група от функции и изключителният гласов асистент Hey Jeep®.

НОВА 10,1 " ВИСОКО-ТЕХНОЛОГИЧНА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА

Jeep® Compass води технологичните иновации на Jeep® благодарение на новата Uconnect информационно-развлекателна система. В сравнение с предишното поколение, новата технология е с  подобрен хардуер, софтуер, дисплей и свързаност.

ХАРДУЕР ОТ ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ

За първи път върху таблото е монтирана новата информационно-развлекателна система Uconnect. 30% по-големият дисплей е с размери 10,1 ”и има Ultra HD резолюция. Процесорът е до 5 пъти по-бърз, реакцията на гласови команди е много по-бърза, както и изчисляването на маршрута за навигация е по-ускорено.

НАЙ-ДОБРАТА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА В СВЕТА

Иновативната операционна система на новия Jeep® Compass отваря вратата към ново съдържание и ексклузивни функции. Достъп до всички команди по-бърз с по-интуитивно картографиране на съдържанието и по-бързи тактилни жестове. Лесно персонализирайте интерактивната лента за плъзгане и пускане, което подобрява превъртането на страниците и възможността за плъзгане и пускане на приложения в секция “любими”.

WIRELESS ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Иновативната система Uconnect има нова безжична функционалност. С новото поколение Bluetooth система ™ можете да свържете до 2 смартфона едновременно и да получите достъп до всички съвместими приложения, без да се свързвате чрез кабел.

HEI JEEP® ВОКАЛЕН АСИСТЕНТ

Новият гласов асистент Hey Jeep® дебютира при новия Compass. За първи път в Jeep® можете да говорите директно с колата си. Просто кажете „Hey Jeep®“, за да регулирате климатика, да смените музиката или да зададете следващата дестинация за пътуване. В допълнение, с новата система за разпознаване на глас можете да видите новите карти TomTom ™.

АВТОМАТИЧНИ САТЕЛИТНИ АКТУАЛИЗАЦИИ

Новият Compass е първият Jeep®, който интегрира сателитната актуализация. С 4G свързаността можете да поддържате новата информационно-развлекателна система Uconnect ™ актуализирана в движение с приложението My Uconnect ™, без да се налага да посещавате вашия дилър.

* Абонаментна услуга, предлагана с пакета My WI-FI

АСИСТЕНТ АЛЕКСА

Асистентът Alexa * вече е на разположение в новия Jeep ® Compass. Благодарение на приложението My Uconnect ™ и новите функции на пакета My Wi-Fi ***, част от услугите Uconnect ™, можете да използвате гласа си, за да говорите с Alexa: пускайте музика, получавайте времето и управлявайте автоматизацията на дома от километър разстояние **.

* Amazon, Alexa и всички свързани лога са търговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите филиали
** за управление на домашна автоматизация трябва да имате съвместими устройства.
*** Mi-Fi е абонаментна услуга.

ОТ JEEP® ДО ВАШИЯ ДОМ

Сега, дори докато шофирате новия Jeep® Compass, можете да взаимодействате с интелигентни домашни системи с помощта на асистента Alexa *. Дори на километри можете да регулирате осветлението или отоплението на дома си с проста гласова команда.

*Нова услуга, включена в пакета Uconnect My Wi-Fi.

ОТ ДОМА ДО JEEP®

От друга страна, от уюта на вашия дом и с проста гласова команда, Alexa * и цифровият асистент на Google Home се свързват директно с новия Jeep® Compass. Например, той може дистанционно да проверява нивото на горивото или позицията на автомобила **.

НОВО БЕЗЖИЧНО ЗАРЯДНО

Новият Compass представя за пръв път Jeep® Wireless Charging Pad, модерна система за зареждане за смартфони, която се зарежда без използване на кабели. Просто поставете съвместимо устройство на опората, вградена в централната конзола. Синята светлина показва, че устройството се зарежда, а зелената светлина показва, че устройството е напълно заредено.

UCONNECT SERVICES ™

Взаимодействието с новия Compass дори от разстояние никога не е било по-лесно. Благодарение на приложението My Uconnect ™ и услугите Uconnect можете да поддържате връзка с автомобила си по всяко време и да управлявате различни параметри на шофирането директно от вашето устройство. Сега с интеграцията на Alexa Voice Service и TomTom ™.

MY WIFI

Развийте вашето интернет изживяване с услугата MY WIFI, предлагана от UBIGI. Включете функцията Wi-Fi Hotspot на новата Uconnect от информационно-развлекателна система, свържете вашето устройство към мрежата с идентификационните данни на екрана, свържете се с онлайн портала, следвайте инструкциите и се насладете на 4G LTE с първоначален кредит от 1 GB на разположение за времето за 3 месеца. И сега можете да получите достъп до вашия интелигентен дом директно от новия Jeep® Compass с гласова услуга Alexa *.

* Amazon, Alexa и всички свързани лога са търговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите филиали

MY NAVIGATION

Стигането до вашата дестинация никога не е било по-лесно, отколкото с пакета MY NAVIGATION, стандартен за услугите Uconnect ™. Намерете следващата дестинация с новото мобилно приложение My Uconnect ™ и изпратете информацията за автомобила си с едно докосване. Новият TomTom ™ предлага отзивчиви навигационни инструкции, актуализации на трафика и времето в реално време, както и радарни известия за пътуване без стрес. MY NAVIGATION е стандартна за 3 години след закупуване на автомобил и онлайн регистрация *.

* някои услуги ще бъдат достъпни постепенно. Повече информация за наличността на услугата можете да намерите в раздела „Проверка на наличността“ на адрес https://myuconnect.jeep.com/en/en/quicktips

MY ASSISTANT

Където и да се намирате, пакетът My Assistant ви дава спокойствието на специален асистент. Можете да осъществите спешно обаждане, да поискате пътна помощ или да се свържете с екип обслужване на клиенти директно от автомобила си, чрез сензорния екран или по телефона с мобилното приложение My Uconnect ™. My Assistant се предлага стандартно за 5 години след доставката на автомобила *.

* някои услуги ще бъдат достъпни постепенно. Повече информация за наличността на услугата можете да намерите в раздела „Проверка на наличността“ на адрес https://myuconnect.jeep.com/en/en/quicktips

MY REMOTE

Новият Jeep® Compass може да се управлява чрез приложението My Remote. Бихте могли да използвате My Uconnect, да пуснете функцията и да деблокирате използването на преки достъпи, които да бъдат използвани за паркиране от мобилен телефон, непрекъснат интелигентен софтуер за принтера на сайта. My Remote активира също известия и алармени предупреждения, ако някой се опитва да проникне в автомобила ви, както и осъществява мониторинг на горивото в резервоара ви. Функцията My Remote идва стандартното с автомобила за 5 години, като времето започва да се отчита при първата онлайн регистрация *.

* Тази услуга предстои да бъде пусната. Допълнителна информация ще бъде предоставена за наличността на услугите в секцията „Верификации и наличност“ на https://myuconnect.jeep.com/it/it/quicktips

MY CAR

С пакета My Car можете по всяко време да наблюдавате общото състояние на новия си Jeep® Compass. Проверете нивото на горивото, живота на маслото или пробега и получавайте директни известия за поддръжка или ремонт на вашето превозно средство директно от сензорния екран Uconnect ™ в автомобила, от приложението My Uconnect ™ на вашия телефон, смарт часовник или от интернет портала. My Car се предлага стандартно за 5 години след като се направи онлайн регистрация на автомобила в уебсайта*.

* някои услуги ще бъдат добавяни поетапно. Повече информация за наличността на услугата можете да намерите в раздела „Проверка на наличността“ на адрес https://myuconnect.jeep.com/en/en/quicktips

MY ALERT

Винаги внимателно следете новия си Jeep® Compass с пакета MY ALERT, когато купувате пакет за услугата си от онлайн портала, който включва 1-годишен абонамент. С мобилното приложение My Uconnect ™ ще получите push-up известие, ако подозирате, че вашето превозно средство е откраднато или теглено без разрешение. В случай на кражба можете да говорите директно с оператора на специализиран сервизен център. След подаване на сигнал в полицията, системата за проследяване ще активира и предаде позицията на превозното средство.

* някои услуги ще бъдат добявани поетапно. Повече информация за наличността на услугата можете да намерите в раздела „Проверка на наличността“ на адрес https://myuconnect.jeep.com/en/en/quicktips

UCONNECT ™

Поддържайте връзка с Jeep® Compass с новите функции на услугите Uconnect ™. Много нови функции и възможности, които поетапно ще бъдат пускани в системата. Цялата информация за наличните услуги, ще намерите на: https://www.jeep-official.it/mopar/servizi-connessi/uconnect-services

НОВ 10,25 " ДИГИТАЛЕН ПАНЕЛ

Цялата необходима информация за шофирането и състоянието на автомобила може да бъде намерена на новия 10,25 “Full HD цифров цветен дисплей. Премиера за цялата гама Jeep®, която, освен че утвърждава модерния стил на интериора, ви позволява да конфигурирате, организирате и персонализирате съдържанието, като изберете до 12 различни конфигурации.

БЕЗОПАСНО СВЪРЗАН

Изпращайте и получавайте съобщения, започнете обаждания и слушайте любимата си музика, без да сваляте ръце от волана и без да поглеждате встрани.

ANDROID AUTO™​

Функциите на Android Auto ™, вградени в новата интелигентна инфотеймънт система Uconnect ™ на новия Compass Jeep®, позволяват лесен и сигурен достъп до гласови команди, Google Maps и Google Play Music чрез сензорния дисплей или чрез мултифункционалния волан. Благодарение на лесната функция за навигация и разпознаване на глас, можете да стигнете до дестинацията си без разсейване и в пълна безопасност.

* Android Auto, Google Play и други търговски марки са регистрирани търговски марки на Google Inc.

APPLE CARPLAY

Останете свързани със смартфона си, без да се разсейвате от пътя с новия Jeep® Compass. Новата информационно-развлекателна система Uconnect ™ интегрира всички безжични функции на Apple CarPlay, позволявайки на потребителите на iPhone да имат достъп до Apple Maps, съобщения, телефон и Apple Music, използвайки гласови команди Siri.

* CarPlay, iPhone и Siri са търговски марки на Apple.

ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ СИСТЕМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Новият Jeep® Compass идва с най-новите системи за  подпомагане на водача и шофирането, за да гарантира безопасността на вас, пътниците и всички останали на пътя.

АДАПТИВЕН КРУИЗ-КОНТРОЛ

Адаптивният круиз-контрол (ACC) е електронна система за управление, която регулира скоростта на автомобила и автоматично поддържа безопасно разстояние от предния автомобил.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА

Lane Keep Assist е функция за безопасност, която ви помага да поддържате позицията на автомобила си върху пътната лента. Системата ще ви предупреди и ще коригира позицията на автомобила чрез спирачната система върху всяко колело, за да ви върне отново в центъра на лентата.

НИВО II АВТОНОМНО УПРАВЛЕНИЕ

Дебютирайки за първи път в Jeep® новата Jeep® Highway Assist System, система за автономно шофиране от ниво II, която ви помага при шофирате по магистралата, по пътища с ограничен достъп или в отделните ленти. Съчетавайки адаптивния круиз-контрол и подпомагането за поддържане на лентата, той гарантира, че поддържате правилната скорост и разстояние от другите превозни средства около вас и в същото време ще ви помогне да останете фокусирани върху лентата, дори и по време на завои.

БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

Новият Jeep® Compass е оборудван със системи за подпомагане на водача, проектирани да спазват правилата за движение и да защитават безопасността на пътуващите около вас.

СИСТЕМА ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

Предната камера чете и обработва информацията от пътни знаци, включително знаци за ограничаване на скоростта по пътя, по който се движите, и показва информацията на дисплея на таблото.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ ЗНАЦИ

Заедно с интелигентната инфоразвлекателна система Uconnect, Информацията за пътните знаци е технологията, която открива ограниченията на скоростта с помощта на карти TomTom ™ и автоматично регулира вашата скорост до необходимите ограничения.

ИНТЕЛИГЕНТНА СИСТЕМА ЗА СКОРОСТ

Когато се установи ограничение на скоростта, Intelligent Speed ​​Assist автоматично регулира скоростта на автомобила до посочените ограничения.

НАПОМНЯНЕ ЗА ПОЧИВКА

Тази технология предотвратява потенциалното въздействие чрез наблюдение на концентрацията на водача. Сензор открива умората на водача, като сравнява текущото състояние с последните 7 минути. Ако вниманието падне под минималното ниво,  на табло ще светне предупредителна лампа, придружена от звуково предупреждение, съветващо водача да направи пауза.

АВТОНОМНА СПИРАЧКА И РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ

Новият Jeep® Compass може да предотврати сблъсъци с превозни средства, препятствия и пешеходци благодарение на набор от системи за подпомагане на водача, като автономно аварийно спиране.

Тази технология открива и сигнализира за присъствието на автомобили или хора пред колата с помощта на предната камера и предния радар, като автоматично задейства спирачките и намалява вероятността от инциденти.

360 ° КАМЕРА

Новата система за помощ при паркиране разполага с 360 ° камера, която позволява маневра на закрито или на открито, което помага за по-безопасно паркиране, благодарение на виртуалния въздушен изглед.