Jeep Ducking

“Какво е Jeep Ducking?” или как гумените патета и Jeep се превърнаха в част от световно движение

Ducking е най-популярният тренд на Jeep в социалните мрежи. “Duck duck Jeep” се развива като закачлив жест сред собствениците на Jeep (предимно собственици на Wrangler), създаден от общността. Когато един собственик забележи друг Jeep, той поставя гумено пате на капака на Jeep-а като знак, че автомобила е забелязан.

Движението е започнато в Канада от Алисън Парламент, една истинска почитателка на Jeep и става масова и популярна практика в Северна Америка и околните страни. На него се гледа като на случаен акт на доброта, който цели да озари нечий ден. Много собственици на Jeep са подготвени и носят гумени патета в колите си за тази конкретна цел, за да ги имат на разположение и да почетат другите собственици на Jeep.

На много места, включително и в центровете на Jeep в САЩ могат да се купят брандирани патета.

“Защо гумено пате?”
Няма конкретен отговор и конкретна връзка между гумени патета и Jeep.

“Tогава защо хората го ползват?”

– Забавно е
– Готино е за споделяне
– Символ на желанието да си част от една общност
– Казва „Харесвам твоя Jeep“

“Какво трябва да знаете?”

– Ако искате да участвате, можете да вземете гумено пате и да го сложите на някой Jeep, който срещнете по пътя си. Добавете и бележка с послание.
– Ако пък намерите гумено пате на своя Jeep, споделете снимка в социалните мрежи с #JeepDucking и предайте щафетата на някой друг собственик. Разбира се, можете и да запазите патето с бележката. Много от собствениците на Jeep колекционират своите патета и ги показват на срещи на марката.