Представяме Ви новия Jeep® Avenger 4xe – със задвижване на всички колела за подобряване на забавлението и свободата

22 May 2024

Ознаменувайки своето богато наследство от изследвания и новаторски дизайн, емблематичната марка Jeep® представя забележителния Jeep Avenger 4xe. Надграждайки яркия триумф на Avenger от пускането му на пазара, това най-ново допълнение бележи кулминацията на гамата на обичаната марка. С непоколебима отдаденост към подобряване на производителността и възприемане на електрификацията, Jeep гордо представя Avenger 4xe, олицетворявайки своето несравнимо наследство като глобален лидер в SUV гамата, носейки повече забавление, повече свобода и повече Avenger на света.

 

Ерик Лафорж – ръководител на марката Jeep в Европа коментира: „Avenger е една от най-големите успешни истории на Jeep в Европа с повече от 90 000 поръчки от крайни клиенти, от които почти 30% изцяло електрически. В резултат на този успех, Avenger 4xe ще бъде новият еталон в B-SUV сегмента, предлагащ изключителен дизайн, най-висока производителност и представящ пълния израз на наследството на Jeep със задвижване на четирите колела“.

 

Пионерска иновация, ориентирана към клиента

Представянето на Jeep Avenger 4xe означава повече от просто разширяване на гамата на марката – то символизира стратегически отговор на развиващите се изисквания на клиентите. Напълно ориентиран към клиента, Jeep приоритизира нуждите и желанията на потребителите си. Чрез прецизно внимание към детайла, Avenger 4xe безпроблемно интегрира вечната привлекателност на дизайна и функционалността на марката Jeep с авангардни технологични постижения, осигурявайки несравнимо изживяване при шофиране.

 

Създаден, за да се погрижи за разнообразен спектър от хора, Jeep Avenger 4xe се харесва на природните ентусиасти; на тези, които обичат и практикуват спорт; на собственици на 4×4, които не биха се отказали от допълнителното сцепление и безопасност, осигурени от всички задвижване на колела; на клиентите от града, които се нуждаят от компактна кола през работната седмица, но обичат приключенията на открито през уикенда; както и на хората, които искат да се открояват от тълпата.

 

Повече забавления

Ненадминатото наследство на легендарните възможности на Jeep прави монументален скок напред с въвеждането на революционно задвижване в Jeep Avenger 4xe, поставяйки нов стандарт на забавление и лек дизайн.

Това иновативно задвижване безпроблемно съчетава предимствата на хибридната система с най-модерната AWD технология. В основата му лежи динамична 48V хибридна система, включваща надежден 1,2 л турбо двигател, генериращ 136 к.с., подсилен от два електромотора с по 21 кВ, разположени в предната и в задната част на автомобила. В съчетание с автоматична 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител, за шофиране в изцяло електрически режим при ниски скорости благодарение на интегрирания електромотор, тази конфигурация не само усилва забавното представяне, за което ентусиастите на Jeep жадуват, но също така въвежда повишено ниво на вълнение чрез функцията E-Boost в спортен режим.

 

Допълнителните възможности под капака позволяват на 4xe да осигури отлична производителност – постигане на максимална мощност от 136 к.с., максимална скорост от 194 км/ч (+10 км/ч в сравнение с е-хибридния модел) и ускорение от 0-100 км/ч само за 9,5 секунди. Задвижването 4xe поставя нов стандарт в хибридната гама на Avenger, предлагайки най-високата мощност и въртящ момент, с 36 к.с. и 25 Нм повече от версията e-Hybrid FWD. Това води до по-бързо ускорение и по-висока максимална скорост, като същевременно поддържа минимално увеличение на емисиите на CO₂. Това стабилно представяне обединява безпроблемно мощността с екологичното съзнание и благодарение на съчетаването на задвижване на четирите колела с хибридна технология прави възможно намаляването на разхода на гориво и емисиите.

 

Характеристиките и производителността на задвижването издигат възможностите на Avenger 4xe до нови висоти. Дори като се има предвид, че моделът с предно задвижване вече беше ненадминат в своя клас, подобренията включват подобрени офроуд ъгли, 10 мм увеличение на просвета и възможност за преминаване до 400 мм вода. По същество Jeep Avenger 4xe олицетворява хармонично сливане на мощност, пъргавина и ефективност, катапултирайки марката в нова ера на автомобилно съвършенство и наслада.

 

Повече свобода

Като олицетворение на основната ценност на Jeep – Свободата – Avenger 4xe бележи отдадеността на марката Jeep да предоставя на клиентите свобода на избор. Като предлага разнообразна гама и гарантира, че всяко пътуване е персонализирано до съвършенството, Jeep дава възможност на авантюристите да прегърнат тръпката от пътешествията с несравнима увереност. Защото Avenger 4xe, както всички Jeep-ове, Ви дава свободата да отидете на места, които другите не могат да достигнат.

 

Изключителното задвижване, комбинирано с редуктор 22,7:1, поставен на задната ос, осигурява невероятен въртящ момент на задните колела от 1900 Нм, осигурявайки несравнимо сцепление. Тази способност позволява преодоляване на наклони от близо 40% на трудни терени като чакъл и до 20%, когато няма сцепление на предната ос.

 

Jeep Avenger 4xe е оборудван с интелигентна система за задвижване на четирите колела, която гарантира, че възможностите за задвижване 4×4 са налични винаги, когато е необходимо. При ниски скорости (до 30 км/ч) сцеплението на четирите колела е постоянно, с разпределение 50:50. При средни скорости (от 30 до 90 км/ч) задвижването на задния мост се активира само при поискване. Прави впечатление, че дори при нулев въртящ момент задният е-мотор остава свързан със задните колела, за да подсигури сцепление при внезапни нужди. Когато е включено задвижването на четирите колела, разпределението на въртящия момент се основава на действителните моментни нужди, с потенциално разделение до 50:50. При високи скорости (над 90 км/ч) предното задвижване става постоянно, а задният е-мотор се освобождава от оста, за да минимизира разхода на гориво.

 

Функцията Selec-Terrain на Avenger 4xe дава възможност на водача да избере подходящия режим за всяка ситуация:

Auto – който предлага задвижване на четирите колела само при поискване, идеален за ежедневно шофиране с минимални CO₂ емисии

Snow – осигуряващ подобрен контрол на стабилността и интелигентно задвижване на всички колела за безопасно пътуване през зимата

Sand & Mud – пригодени за неравни терени със специфични предавателни числа и контрол на сцеплението и

Sport – максимизирайки мощната мощност и въртящ момент на системата 4xe, допълнително подобрена от e-boost на задните колела

 

Изключителна характеристика на Avenger 4xe е неговата иновативна схема на задно окачване Multilink, разработена и въведена за първи път от Jeep. Тази функция, която обикновено се среща при по-големите превозни средства, подобрява работата на задната ос, което води до повишен комфорт при неравни пътища.

 

Повече Avenger

Jeep Avenger 4xe се очертава като истинско въплъщение на емблематичния дух на марката, съчетаващ вечната традиция с усет към иновациите, който се открива във всеки аспект на автомобила. От отличителния външен дизайн до прецизно изработения интериор, Avenger 4xe е доказателство за стремежа на Jeep към съвършенство, предлагайки уникално шофиране, различно от всяко друго. Той всъщност извежда функционалния дизайн на следващото ниво със специалния екстериор, изработен не само, за да се откроява, но и да отговаря по-добре на изискванията за движение извън пътя. Това включва функции като задна кука за теглене, стандартни щанги на покрива за подобряване на товароносимостта за носене на спортни принадлежности като каяци и оборудване за рафтинг и седалки, изработени от два пъти по-издръжлив материал, който е напълно водоустойчив. Освен това тези седалки са защитени с лесно за почистване решение, което предпазва от петна и кал.

 

При проектирането на Avenger 4xe приоритет за Jeep е защитата на автомобила. На пръв поглед освежените екстериорни елементи веднага привличат вниманието. Това включва преработени фарове за мъгла, разположени малко по-високо и навън, като по този начин подобряват видимостта на автомобила през нощта. Релсите на покрива и задната кука за теглене също са щателно пригодени, за да допълнят здравината на автомобила.

 

Предната и задната броня са направени от цветен материал с покритие против надраскване, а отпред новата броня предлага безопасност и здравина в скалист терен, и разполага с по-висока и по-изпъкнала облицовка, защитаваща табелата с номера от удари. Освен това жизненоважни компоненти като предната долна решетка и радарът са защитени от здрава броня, гарантираща издръжливост и дълготрайност в тежки условия. Jeep Avenger 4xe разполага и с отличителния допълнителен стикер на капака, проектиран да бъде толкова функционален, колкото винаги са били характеристиките на марката Jeep. Наистина стикера е изработен от матов материал, така че да предпазва от неприятни отражения от слънцето по време на шофиране.

 

Вътре Avenger 4xe продължава да впечатлява с множество иновативни функции, предназначени да повишат комфорта и удобството. Кабината приветства пътниците с нови седалки, изработени от нетрадиционни, напълно миещи се и издръжливи материали, два пъти по-устойчиви от конвенционалните. Същевременно стандартните M+S гуми осигуряват надеждно сцепление при различни метеорологични условия, като по избор се предлагат гуми All Terrain 3PMSF за подобрено сцепление при предизвикателен терен. Джантите са черни, за да осигурят естетическо качество, независимо от терена и условията на шофиране, в които се използват.

 

Тези иновативни подобрения не само повишават естетическата привлекателност на Avenger 4xe, но също така укрепват вече впечатляващите му възможности. С подобрени офроуд ъгли с 22° рампов ъгъл, 21° ъгъл на приближаване и 35° ъгъл на отдалечаване, заедно с повишен пътен просвет от 210 мм, Avenger 4xe предефинира границите на приключението. Освен това, с възможност за преминаване през вода, увеличена до 400 mm, Avenger 4xe дава възможност на водачите да завладяват дори най-предизвикателните терени с увереност.

Вълнението нараства, тъй като поръчките за Jeep Avenger 4xe се очаква да започнат есента на 2024 г.

Повече снимки на Avenger 4xe можете да откриете тук.

 

Марката Jeep

Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.