Новият Jeep® Renegade 2024 – поръчките в Европа са отворени

06 February 2024

Известен със своя отличителен и готин външен вид, Jeep® Renegade празнува своята 10-годишнина с впечатляващ брой от почти 2 милиона продадени бройки по целия свят.
Признат като модерен наследник на Willys и верен на това наследство, той се превърна в емблематичен модел с уникален и впечатляващ външен дизайн.
Комбинирайки изключителни офроуд възможности със своите компактни размери и стилен дизайн, Jeep® Renegade е идеалният спътник за градски живот, кратки екскурзии и приключенски пътешествия.

Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа, коментира: „Новият Jeep Renegade 2024 бележи повратна точка. Надграждайки своето наследство, което съчетава солидна възможност за пътуване навсякъде с релевантно градско присъствие, сега той предлага нова информационно-развлекателна система с 5 пъти по-бърза работа, по-големи Full HD дисплеи и изключителна свързаност, осигурявайки усъвършенстван стандарт за шофиране при всички нива на оборудване. Благодарение на тези продуктови подобрения, новият Jeep Renegade MY24 ще продължи да бъде един от главните герои в B-SUV сегмента”.

Jeep Renegade 2024 е наличен за поръчки от началото на февруари 2024 г.

Технологично подобрение
Въвеждането на новата най-съвременна информационно-развлекателна система е революционен елемент, който подобрява изживяването при шофиране по няколко забележителни начина. Първо и най-важно, той е значително по-бърз, като може да се похвали с мощност на обработка, която е 5 пъти по-бърза по отношение на MIP (милион инструкции в секунда). Това се изразява в незабавна обратна връзка с докосване, по-бързи изчисления на маршрута и забележително бързи гласови отговори, което гарантира на водачите да останат свързани и информирани без никакви разочароващи забавяния.

Системата също предлага по-завладяващо изживяване с по-големи FullHD дисплеи. С впечатляващото увеличение на площта на дисплея от 40%, той отговаря на визуалните нужди на клиентите, благодарение на щедрия 10,1“ системен екран и още по-големия 10,25“ инструментален клъстер. Освен това по-високата разделителна способност на FullHD, която покрива резолюция 1024 x 768 или 1920 x 1200 пиксела в зависимост от предпочитанията, осигурява кристално чисти визуализации, които са едновременно ясни и ярки.
Това, което наистина отличава информационно-развлекателната система, е нейната изключителна свързаност. Тъй като е 100% напълно свързан, Renegade гарантира, че шофьорите винаги са във връзка с дигиталния свят около тях. С възможността за 4G, клиентите имат достъп до множество онлайн ресурси, а системата поддържа актуализации по въздуха, гарантирайки, че автомобилът остава актуален с най-новите функции и подобрения. Тази нова информационно-развлекателна система не е просто технологичен напредък, тя е стъпка напред в начина, по който водачите взаимодействат с автомобила си, предлагайки скорост, размер и свързаност, които издигат изживяването при шофиране на изцяло ново ниво.

В допълнение гамата предлага нова цифрова камера, USB A+C тип свързаност и безжични Android Auto и Apple CarPlay. Функциите за безопасност включват предупреждение за челен сблъсък, TBM и свързани услуги.

Свързани услуги, проектирани да отговарят на ежедневните нужди
Благодарение на тази нова информационно-развлекателна система, използването на свързани услуги става лесно и плавно. След като приложението Jeep® е свързано с автомобила, взаимодействията между информацията в приложението и информационно-развлекателната система комуникират и се синхронизират естествено. Няма нужда да имате ключовете за колата си, за да отваряте, затваряте вратите си или да включвате светлините, когато е твърде тъмно. Всичко, което трябва да направите, е да имате смартфона си под ръка и да използвате дистанционната функция на приложението му. Ако тази технология е част от потребителските навици, то същото важи и за редовното актуализиране на навигационната карта на TomTom, което вече се извършва „по въздуха“. Тези услуги променят живота и осигуряват технологичен напредък, който предлага комфорт и спестява време.
Гласовите команди могат да поддържат пътуването в ритъма на бордовата навигация и могат да помогнат при намирането на пътя, предвиждането на времето по време на пътуванията, познаването на местоположението на най-близките паркинги или наличните станции за зареждане.
С един все по-свързан свят, Jeep е в челните редици, като предлага гласовия асистент Amazon Alexa, включен в новия Renegade 2024.

Свежи предложения за нивата на оборудване – предефиниране на стандартите на марката
Jeep Renegade, обичан избор сред феновете на B-SUV сегмента, безпроблемно съчетава изключителна офроуд експертиза с компактните си размери и стилен дизайн, което го прави идеален спътник за градски живот. Renegade се справя отлично в кратки градски екскурзии, благодарение на своята пъргавина и превъзходно управление, като същевременно служи като перфектния SUV за впускане в приключенски пътешествия и изследване на нови пътеки.

От 2024 Jeep Renegade представя подобрена и обновена гама, с по-силен фокус върху обслужването на нуждите и предпочитанията на клиентите. В рамките на тази гама всички разнообразни нива, предлагани за Renegade, са щедро оборудвани с широк набор от функции, започвайки още от базовия модел. Това означава, че независимо от конкретното оборудване, което клиентите избират, те могат да очакват високо ниво на стандартно оборудване и удобства, за да осигурят удовлетворяващо и ориентирано към клиента изживяване при шофиране.

Началното ниво на Renegade се предлага с mild-hybrid задвижване и може да се похвали с всички новости, въведени от версията за 2024 г., включително новата информационно-развлекателна система, нов волан и нов USB порт тип A+C. Това ниво е оборудвано с елегантни 16″ алуминиеви джанти и с широк набор от комфортни и технологични функции, за да осигури приятно пътуване.

Нивото на оборудване Altitude предлага завладяваща комбинация от функции, които подобряват както екстериора, така и интериора, осигурявайки приятно шофиране. Отвън Altitude впечатлява със своите зашеметяващи Full LED фарове и задни светлини, заедно с LED предни фарове за мъгла, които осветяват ясно пътя. Дългите и къси LED светлини и LED дневните светлини допълнително допринасят за подобрена видимост. Автомобилът стъпва на стилни 17″ алуминиеви джанти с летни гуми и е оборудван с релси на покрива за допълнителна гъвкавост. В интериора на Altitude комфортът заема централно място с автоматичния климатик, което улеснява поддържането на идеална температура в купето. Автоматичните дълги светлини и автоматичните електрически сгъваеми огледала добавят към удобството, докато електрохроматичното огледало за обратно виждане помага за намаляване на отблясъците от фаровете зад вас. Със сензорите за паркиране отзад маневрирането е лесно. За тези, които избират версията PHEV, Altitude предлага специфични за PHEV функции като Selec-Terrain и кабел за зареждане Mode 3, което го прави още по-привлекателен избор за екологично съзнание водачи.

Нивото на оборудване Summit излъчва премиум усещане и комфорт както отвътре, така и отвън. Отвън се отличава с нови 18“ алуминиеви джанти, които не само повишават визуалната му привлекателност, но и подобряват представянето му на пътя. Влизайки в Summit, клиентите ще открият свят на комфорт и изтънченост. През по-студените месеци отопляемите предни седалки гарантират уют и топлина по време на пътуване. Удоволствието продължава с кожен и отопляем волан, превръщащ всяко захващане в удоволствие. Освен това, практичността на Summit е очевидна с функции като размразяване на чистачките на предното стъкло, което гарантира, че предното стъкло остава чисто в зимни условия. В допълнение мокетните постелки добавят нотка лукс и поддържат кабината чиста и стилна. Нивото Summit е олицетворение на комфорта и финеса, превръщайки всяко шофиране в наистина луксозно изживяване.

Нивото на оборудване Overland предлага завладяваща комбинация от стил и практичност, което го прави привлекателен избор за тези, които ценят както естетиката, така и функционалността. Отвън се отличава със 17“ алуминиеви джанти с гуми M+S (кал и сняг), осигуряващи уверено сцепление върху различни пътни настилки. Добавянето на офроуд броня и подобрената офроуд способност отличават Overland, което го прави много подходящ за приключения, които ви отвеждат извън утъпкания път. Боядисаните в черно капаци на огледалата добавят нотка изтънченост към външния дизайн. Вътре в Overland просторните задни седалки предлагат гъвкавост и комфорт, а разпределението 40/20/40 улеснява конфигурирането на вариантите за сядане и съхранение. Добавянето на цифрова камера повишава безопасността. Нивото Overland е добре оформен избор, съчетаващ екстериорен стил и вътрешен комфорт, което го прави най-добрия вариант за тези, които търсят баланс между форма и функция в своя автомобил.

И се стига до Trailhawk, проектиран да предлага както сериозни офроуд възможности, така и вътрешен комфорт. Това го прави отличен избор за клиентите, нуждаещи се от превозно средство, което може да се справи с тежки терени, без компромис по отношение на удобството. Вътре в Trailhawk специалните седалки от плат осигуряват баланс между комфорт и издръжливост, осигурявайки отлично удобство дори по време на дълги офроуд пътувания. Освен това, Trailhawk е оборудван с няколко основни функции за офроуд приключения, включително защитна плоча на трансмисията, защитна плоча на предното окачване, защитна плоча на трансферната кутия и защитна плоча на резервоара за гориво. Системата Selec-terrain с режим Sport и Rock осигурява подобрен контрол и адаптивност, позволявайки на водачите да адаптират представянето на автомобила към различни пътни условия. Товарният под с регулируема височина осигурява практичност, позволявайки лесно товарене и разтоварване. Включването на червена кука за теглене, временна резервна гума с размер 215/60R17, стикер на предния капак и всесезонни постелки подчертава готовността на Trailhawk за предизвикателни среди, което го прави надеждна и здрава опция за офроуд ентусиасти.

Избор на задвижване
Jeep Renegade 2024 предлага избор между две хибридни задвижвания – e-Hybrid и 4xe plug-in хибрид. Версията e-Hybrid безпроблемно управлява задвижващата система чрез автоматично превключване между напълно електрическо, хибридно или бензиново движение спрямо степента на зареждане на 48V батерия, начина на шофиране и други наблюдавани в реално време параметри. Jeep e-Hybrid се отличава с напълно електрическо задвижване при стартиране, при ниски скорости, по време на движение в трафик и по време на маневри за паркиране. Това иновативно решение е проектирано да зарежда автоматично 48V батерия чрез възстановяване на енергия по време на спиране или забавяне, елиминирайки необходимостта от външно презареждане, като същевременно предлага възможност за електрическо движение.
От друга страна, 4xe plug-in хибридът използва както електромотор, така и бензинов двигател. Електрическата система за задвижване генерира увеличен въртящ момент, което позволява прецизни настройки и подобрява способността за задвижване на четирите колела на различни терени, което го прави подходящ за предизвикателни офроуд приключения.
С моделна година Renegade ще въведе оптимизирано ново калибриране на двигателя и батерията, както на e-Hybrid, така и на 4xe PHEV, което, комбинирано с въвеждането на новите 18” гуми от клас A+, ще подобри разхода на гориво и емисиите на CO2 до 5 % (показатели преди хомологация).

Марката Jeep
Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.