Jeep® Media Drive включва новия Jeep® Renegade и Compass e-Hybrid

02 April 2024

След вълнуващото пътешествие на дебютиралия в Балоко Jeep® Avenger e-Hybrid, забележителното изживяване продължава с неотслабваща сила, като сега се фокусира върху тестването на другите e-Hybrid автомобили от гамата на Jeep. Това бележи втората фаза на тестовете, като различни звезди завладяват светлината на прожекторите – Jeep Renegade и Jeep Compass MY24, и двата задвижвани от иновативната хибридна технология на марката.

 

Балоко, малко италианско бижу, отново е в основата на честването на устойчивите технологични иновации. От 12-ти до 20-ти март градът бе домакин на медийните тестове на гамата e-Hybrid на Jeep, отваряйки вратите както на селото, така и на превозните средства за европейски журналисти от 14 държави. Сред специално избраните маршрути, журналистите откриха уникалните характеристики на двете е-хибридни превозни средства и тяхното отличително представяне, тествайки 100% хибридно изживяване.

 

Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа, коментира: „За Jeep важността на e-Hybrid е и културна, защото искаме версията да бъде първата стъпка към електрическата мобилност за онези, които все още не се чувстват готови да се присъединят към това еволюция на пазара. Като доказателство, ние предлагаме същата технология за Avenger и за два други важни модела – Renegade и Compass, представляващи по-нататъшна стъпка към устойчивост, без да се жертва комфорта и производителността.“

 

Задвижващият механизъм e-Hybrid безпроблемно управлява системата за задвижване чрез автоматично превключване между напълно електрически, хибридни двигатели и двигатели с вътрешно горене въз основа на фактори като състояние на зареждане на 48V батерия, течно охлаждане и капацитет от 17,5 Ah, условия на шофиране в реално време и други наблюдавани параметри. Тази интелигентна система гарантира предоставянето на изключителна производителност при различни сценарии на шофиране. Независимо дали става въпрос за плавното и безшумно изцяло електрическо задвижване по време на тръгване, ефективния хибриден режим за круиз или за ускорението с двигателя с вътрешно горене, тези автомобили се адаптират без усилие към изискванията на пътя.

Двата автомобила, задвижвани от GSE T4 1.5L турбо двигател, включват няколко иновативни компонента и възможности, насочени към подобряване на ефективността и производителността. В основата си двигателят GSE T4 може да се похвали с бензинов четирицилиндров турбокомпресор с цикъл на Милър, генериращ 130 к.с. и въртящ момент от 240 Нм, осигуряващ мощност и икономия на гориво. Най-важното е, че хибридната система интегрира интелигентна спирачна система, позволяваща регенеративно спиране за оползотворяване на енергията по време на забавяне. Двигателят е допълнен от ремъчен стартерен генератор (BSG), улесняващ плавното рестартиране на двигателя с вътрешно горене (ICE) при ниски скорости, осигурявайки безпроблемна работа и намалени емисии. Освен това трансмисията е оборудвана с двигател P2.5, осигуряващ допълнителни 15 кВ електрическо задвижване, стратегически съчетано с равномерни предавки за оптимална ефективност. Захранването се доставя от компактна 48V батерия с въздушно охлаждане, която може да се похвали с капацитет от 17,5Ah и 0,8 кВч, осигурявайки достатъчно съхранение на енергия за хибридни операции. Хибридната система за управление, разположена в отделно устройство, организира безпроблемната интеграция на източници на енергия, оптимизирайки производителността при различни условия на шофиране.

 

Електрическата система за задвижване се отличава със своята функционалност. Чистата електрическа мощност предлага значителни предимства, като например функцията „e-creeping“, която позволява поредица от кратки движения напред без необходимост от натискане на педала на газта. Тази функция е особено полезна в ситуации като задръствания („e-queueing“). Освен това автомобилът може да бъде паркиран с помощта на 100% електрически режим („e-parking“). Тази технология позволява рекуперация на енергия по време на забавяне и улеснява автоматичното презареждане чрез регенеративно спиране, елиминирайки необходимостта от зареждане чрез контакт.

 

Jeep Renegade и Compass MY24 представят по-рационализирана и ефективна нова гама, състояща се от три нива за Renegade – Renegade, Altitude, Summit – и две нива за Compass – Altitude и Summit – предоставяйки на клиентите широка гама от продукти, съобразени с техните нужди.

 

Renegade MY24 минава голяма крачка напред по отношение на технологиите, представяйки новата 10,1” информационно-развлекателна система с процесорна мощност пет пъти по-бърза от предишното поколение, новия TFT 10,25” цифров клъстер, както и ново и актуализирано управление на волана, нова задна камера с висока разделителна способност и безжично свързване с Apple Carplay и Android Auto. Всички тези характеристики вече са стандартни за цялата гама, като се започне от стартовото ниво, Renegade, което включва още 16″ алуминиеви джанти, седалки от плат и фарове за мъгла. Нивото Altitude впечатлява с Full LED фарове и задни светлини, заедно с LED предни фарове за мъгла, които осигуряват ясно осветяване на пътя отпред, допълнени от автоматичен климатик за вътрешен комфорт. Преминавайки към нивото на оборудване Summit се разкрива първокласна комбинация от лукс и удобство, подчертана от нови 18“ алуминиеви джанти и отопляеми предни седалки, осигуряващи топлина и комфорт по време на дълги пътувания.

За Jeep Compass нивото на оборудване Altitude включва екстериорни и интериорни елементи, включително изцяло LED рефлектори с характерен дизайн, хромирани DLO, 18“ алуминиеви джанти и седалки от плат/винил, докато Summit изпъква с 19“ лети джанти и двуцветен черен покрив.

 

Тези превозни средства представляват върха на ангажимента на Jeep за устойчивост, предлагайки на шофьорите безпроблемна комбинация от производителност и екологично съзнание. Един от ключовите акценти на тази нова гама е въвеждането на оптимизиран двигател и калибриране на батерията. Това подобрение за Jeep Compass, комбинирано с дебюта на новите A+ клас 18” гуми, води до забележително подобрение на разхода на гориво и CO2 емисиите до 3%.

 

Преминавайки към Jeep Compass e-Hybrid, журналистите ще открият превозно средство, което поставя нов стандарт за безопасност и сигурност, с набор от усъвършенствани функции, включително автономно шофиране на ниво 2. Тази технология подобрява безопасността на всички видове пътища, осигурявайки медийни членове с допълнително ниво на доверие. Освен това той може да се похвали с над 80 стандартни функции и е тясно свързан с водача чрез TBM услуги, подобрявайки изживяването с персонализирана помощ и информация.

 

Медийното шофиране се разгръща на 26-километрово пътешествие през живописните покрайнини на Балоко, внимателно подбрано за стриктна оценка на най-модерните технологични постижения и подобрения в интериорния дизайн на новия Jeep Renegade. Освен това, този маршрут служи като перфектен терен за тестване на новата система за автономно задвижване L2 на Jeep Compass e-Hybrid, демонстрирайки нейната безпроблемна интеграция в сценарии за извънградско шофиране. Освен това възможностите на системата e-Hybrid са подложени на задълбочено изследване, предоставяйки на журналистите възможността да изследват нейните уникални характеристики. Като хибридна технология, която безпроблемно преминава между мек и пълен хибриден режим, журналистите бързо разбират изкуството на оптимизиране на презареждането на батерията по време на спирачни маневри и деликатно балансиране на подаването на газта, за да се увеличи максимално използването на електрическия мотор по време на шофиране. Този холистичен подход осигурява цялостно разбиране на ефективността на превозните средства и подчертава тяхната адаптивност към различни условия на шофиране.

 

Следователно, докато журналистите се движат по тези маршрути, те не само ще усетят вкуса на възможностите на автомобилите, но и ще станат свидетели от първа ръка на брака между устойчивост и производителност, който определя гамата e-Hybrid от марката Jeep. Това уникално пътуване предлага цялостно разбиране за това как тези превозни средства съчетават авангардни технологии с екологично задвижващо предаване, осигурявайки завладяващо изживяване в света на автомобилите от следващо поколение, където ефективността среща вълнението на всеки завой.

 

Новият Compass MY24  вече е наличен в представителствата на Jeep за поръчки, докато новият Renegade MY24 ще направи своя дебют през април.

 

Марката Jeep

Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.