Jeep® Grand Cherokee отново печели наградата на MotorWeek Drivers’ Choice

09 February 2024

Jeep® Grand Cherokee е победител в категорията „Най-добър среден по размер SUV“ в наградите MotorWeek Drivers’ Choice за 2024 г., спечелвайки отличието за втора поредна година.

„Jeep Grand Cherokee е отличен от нас за втори пореден път като най-добър среден по размер SUV за годината“, каза Джон Дейвис, създател и домакин на MotorWeek. „Ние сме убедени, че гамата Grand Cherokee може да се справи с почти всичко, на което семействата, обичащи приключенията, могат да го подложат! След като съществуваше в продължение на десетилетия като груб SUV, петото поколение Grand Cherokee пристигна с всякакви изненади, включително удължена L версия (предлага се на евразийските пазари), и plug-in хибридна система на задвижване 4xe. Този PHEV Grand Cherokee не само се оказва много популярен, но добавя сериозен тласък към вече значителната екологична позиция на Jeep. За марка, която е оцеляла благодарение на традицията в продължение на много години, Grand Cherokee прави наистина модерно изявление по всички показатели.“

 

Сега в своя 43-ти сезон като телевизионна и дигитална медийна, оригинална, автомобилна серия от списания, MotorWeek провежда годишния конкурс Drivers’ Choice, за да оцени превозните средства въз основа на шофиране, технология, практичност, горивна ефективност и стойност.

„За втора поредна година MotorWeek да признае Jeep Grand Cherokee за най-добър среден по размер SUV като част от своите престижни награди Drivers’ Choice за 2024 г. MotorWeek е особено възнаграждаващо, тъй като дава потвърждение от трета страна, че доставяме на нашите клиенти най-добрия, най-способен и най-награждаван SUV досега” каза Уилям Пефер, старши вицепрезидент и ръководител на марката Jeep в Северна Америка.

 

Технологията на Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in хибрид подобрява забавлението, свободата и приключенията, с които марката Jeep е известна, като същевременно осигурява безпрецедентна производителност, икономия на гориво и екологичност:

o Три избираеми режима на шофиране: електрически, хибриден и e-Save

o До 51 км изцяло електрически пробег в градски райони

o 380 к.с. максимална мощност и 637 Нм въртящ момент

o Система Quadra Trac II 4×4 с двускоростна раздатъчна кутия и 2,72:1 ниско предавателно число

o 47,4:1 коефициент на пълзене

o Trail Rated Grand Cherokee 4xe осигурява до 275 мм просвет и до 610 мм газене във вода

 

MotorWeek

MotorWeek е най-продължителният и уважаван телевизионен сериал за автомобили. Дебютирайки през 1981 г., MotorWeek лансира нов телевизионен жанр, като се превръща в първата седмична поредица, предлагаща ориентирани към потребителите ревюта на автомобили, съвети за грижа към автомобила „направи си сам“ и последните новини от автомобилната индустрия. Продуциран от Maryland Public Television (MPT), сериалът вече е в своя 41-ви сезон. Носител на множество награди за автомобилна журналистика, MotorWeek е надежден и доверен източник на автомобилни новини по телевизията и в мрежата.

Разпространено в цялата страна и в чужбина от MPT, MotorWeek се излъчва на 92% от станциите на PBS и може да се гледа и по кабел/сателит в MAVTV. Програмите на MotorWeek са достъпни чрез канала PBS Living на Prime video, част от абонаментната услуга за стрийминг на Amazon. Откъси от програмата са достъпни за зрителите на уебсайта на програмата MotorWeek.org и в YouTube канала. Феновете могат да харесат MotorWeek във Facebook и да следят поредицата в Instagram и Twitter.

 

Марката Jeep
Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.