Jeep® Avenger MY24 вече може да се поръчва с пълна гама като задвижване

29 November 2023

Новият Jeep Avenger спечели широко признание в индустрията, спечелвайки множество награди, включително престижната Европейски автомобил на годината за 2023 г., Най-добър семеен SUV в в конкурса Woman’s World Car of the Year 2023 и Електрически автомобил на годината в наградите на Top Gear UK. Представен на автомобилното изложение в Париж миналата година, Европейският автомобил на годината 2023 събра над 40 000 поръчки и изигра ключова роля за увеличаване на дела на Jeep в сегмента B-SUV в Европа.

Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа, коментира: „Ние сме толкова горди от всепризнатия успех на новия Jeep Avenger в Европа с вече регистрирани повече от 40 000 клиентски поръчки. Сега разширихме нашето предложение с пълно разнообразие от задвижващи агрегати, в съчетание с нови нива на оборудване и предложения за опции като „Open-Air Sky Roof“, за да подобрим елемента на свободата на избор в ДНК на марката Jeep”

 

Цялостно предложение за задвижване

Новият Jeep Avenger, Европейски автомобил на годината за 2023 г., е компактен SUV и въплъщава същността на марката Jeep, съчетавайки възможности, стил, функционалност и технология в уникален пакет. Той представлява олицетворение на “чистата свобода в компактна форма”, предоставяйки прочутото представяне на марката Jeep при различни условия, независимо дали на пътя или извън него.

За да се погрижи да осигури разнообразие на клиентите, търсещи възможности, стил, най-съвременна технология и комфорт в рамките на компактни размери, и за да им даде възможността да избират между три различни задвижвания, Jeep разшири гамата на Avenger MY24 с версията e-Hybrid, включваща еко настроено задвижване, която допълва вариантите със 100% електрически двигател и двигател с вътрешно горене, в съответствие с трайния ангажимент на марката към свободата на избор и предоставя на клиентите гъвкавостта да направят най-добрия избор според на техните нужди.

100% електрическата версия разполага с 400-волтов електродвигател, осигуряващ безгрижен пробег до 600 км според WLTP стандартите за градско шофиране. Освен това възможността му за бързо зареждане предлага ежедневен пробег от 30 километра само за три минути.

Версията e-Hybrid предлага безпроблемно изживяване при шофиране, комбинирайки електрически технологии и двигател с вътрешно горене. Ефективността на автомобила се осигурява от 1,2-литров, 3-цилиндров двигател с вътрешно горене, 48-волтова литиево-йонна батерия и автоматична 6-степенна автоматична електрическа скоростна кутия с двоен съединител. Автомобилът е проектиран за оптимална горивна ефективност, което води до 15% намаление на CO₂ емисиите в сравнение с конвенционалните двигатели с автоматична трансмисия.

Бензиновата версия е оборудвана с 1,2-литров бензинов двигател, способен да развие максимална мощност от 100 конски сили при 5500 об/мин и въртящ момент от 205 Нм при 1750 об/мин, с 6-степенна механична скоростна кутия.

 

 

 

Пълна гама, отговаряща на нуждите на клиента

Jeep Avenger MY24 представя подобрения на комфорта, включително Open-Air Sky Roof за приятно изживяване при шофиране и електрозадвижвана седалка на водача с функция за масаж и кожени материали, осигуряващи оптимална опора, налични за всички версии на задвижване.

Освен това, в отговор на обратната връзка от клиентите и променящите се изисквания на пазара, Jeep Avenger MY24 преминава през процес на опростяване на гамата си, заедно с рационализиране на избора на оборудване и характеристики, за да се гарантира, че отговаря на очакванията на всички клиенти. Това улеснява по-плавния процес на вземане на решения за купувачите и гарантира, че всеки елемент от автомобила е в съответствие с практичните и емоционални нужди на съвременния потребител.

Това рационализиране отразява отдадеността на Jeep към удовлетвореността на клиентите, предлагайки изискана и целенасочена гама заедно с цени, съобразени с това рационално съдържание, следователно по-достъпни благодарение и на синергиите, разработени в рамките на икономиката на мащаба на Stellantis.

Нивото Longitude може да се похвали с впечатляващ набор от функции както при екстериора, така и при интериора. Отвън той е оборудван с 16“ алуминиеви джанти, изцяло LED рефлектор за предни фарове, дръжки на вратите в цвета на каросерията и стилни сиви предпазни плочи. Интериорът излъчва изтънчен чар с черно табло и удобни седалки от плат. Заслужаващите внимание характеристики включват 10,25” радио екран, 7” дигитален клъстер, круиз контрол, набор от функции за безопасност без компромис като автономно аварийно спиране, разпознаване на пътни знаци, асистент за поддържане на лентата, асистент за внимание на водача, контрол при спускане, Selec-Terrain – за да осигури поведението на автомобила при всякакви метеорологични условия и за всякакви възможни терени, задни сензори за паркиране и електрическа ръчна спирачка. Longitude предлага и практични елементи като телематична кутия със свързани услуги. Специално за електрическият модел нивото включва и автоматичен климатик, безключово движение и кабел за зареждане в Mode 3.

Нивото Altitude може да се похвали с впечатляващ екстериор, включващ 17“ алуминиеви джанти и привличащи вниманието сребърни предпазни плочи. Вътре интериорът демонстрира смесица от практичност с премиум седалки от плат/винил и интериорни вложки. Повишената адаптивност на товарното пространство се постига чрез иновативния регулируем по височина товарен под, допълнен от волан от синтетична кожа за нотка на изтънченост. Забележителните функции включват удобството на адаптивния круиз контрол (ACC) и най-съвременния 10,25-инчов дигитален клъстер.

Нивото Summit се откроява със своите впечатляващи дизайнерски елементи и разширени функции. Екстериорът изпъква с впечатляващи 18“ алуминиеви джанти и Full LED предни светлини и задни LED светлини, добавяйки нотка финес към външния му вид. Отвътре атмосферата е подсилена от многоцветното амбиентно осветление, което прави Summit отличен избор за тези, които търсят комбинация от стил и разширени функции. Електрохромното огледало за обратно виждане без рамка добавя елегантен и съвременен щрих към интериора. Вариантът включва авангардни функции като безключов достъп и стартиране на двигателя, удобно безжично зарядно устройство, наблюдение на мъртвите зони и 180° задна камера с уникална перспектива „изглед от дрон“. Маневрирането става без усилие с 360° сензори за паркиране, докато автоматичните дълги светлини и електрически сгъваемите огледала допринасят за цялостното удобство. Електрическата задна врата с Hands free функция осигурява лесен достъп, а 100% електрическите и е-хибридните версии включват и автономно шофиране от ниво 2 за подобрено изживяване при шофиране.

 

Jeep Avenger MY24 продължава да предлага опция за двигател с вътрешно горене (ICE). Тази опция вече е достъпна на всички пазари в нивата Longitude и Altitude.

 

Пътят към електрификацията продължава напред

Марката Jeep твърдо възприема нова парадигма в мобилността, като се фокусира върху напредналите възможности, комфорта, горивната ефективност, безопасността, екологичната отговорност и приключенията. Пътуването към електрификация започна в Европа в края на 2020 г. и безпроблемно напредна с интегрирането на 4xe Plug-In Hybrid технология в модели като Compass, Renegade, Wrangler и Grand Cherokee. В съответствие с плана Dare Forward 2030, Jeep смело проектира следващата ера на мобилността, постигайки ключови етапи ежедневно с предприемачески дух, който надминава очакванията на клиентите. Активно ангажирана в стратегическото разработване на експанзивна и усъвършенствана гама от електрифицирани продукти, марката щателно изработва решения, за да издигне и подобри своите известни способности.

Тази инициатива не само подчертава ангажимента за устойчивост, но също така се стреми да разшири влиянието на марката на пазара. Този визионерски ход означава значителна крачка напред в пътуването на Jeep към електрификация, отбелязвайки ключов момент в неговата история и демонстрирайки непоколебима отдаденост към предоставянето на авангардни, екологични решения за мобилност.

 

Марката Jeep

Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.