Jeep® Avenger разширява гамата: e-Hybrid вече се предлага в Европа

13 November 2023

В резултат на успехите в продажбите, Jeep разширява гамата на Avenger, Европейски автомобил на годината за 2023 г., като представя новата версия Avenger e-Hybrid в допълнение към версиите с електродвигател и с двигател с вътрешно горене. Целта, в съответствие с трайния ангажимент на марката към свободата на избор, е да се предостави на клиентите гъвкавост да избират между три силови агрегата.

Осигурявайки изключително изживяване при шофиране, като същевременно гарантира намалени емисии на CO₂, новият Avenger e-Hybrid, задвижван от своята иновативна технология на двигателя MHEV, разширява пионерското пътуване на Jeep в електрификацията. Всички фенове на марката ще имат възможността да поръчват версията от края на 2023 г.

Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа, каза: „Историята на универсалните автомобили на Jeep олицетворява свободата на избор за клиентите, отразявайки ангажимента на марката към разнообразието в разширената гама автомобили. Новият Avenger e-Hybrid представлява първата стъпка към електрификацията като екологично превозно средство, умишлено създадено и популяризирано като приобщаващ избор за широк спектър от клиенти, които все още търсят възможности, стил, последно поколение технология и комфорт в компактно измерение”.

 

Пионер в електрификацията

Jeep непрекъснато се движи към нова концепция за мобилност, способна да подобри допълнително възможностите, комфорта, горивната ефективност, безопасността, уважението към околната среда и приключенията. Планът за електрификация стартира в Европа в края на 2020 г. и беше плавно пренесен с пускането на 4xe Plug-In Hybrid технология на Compass, Renegade, Wrangler и по-скоро на новия Grand Cherokee.

След това, през 2023 г., се появи първият напълно електрически Avenger, представящ ДНК-то на марката в компактен SUV с уникална комбинация от възможности, стил, функционалност и технология. Като чист израз на „концентрирана свобода“, Avenger е олицетворение на запазената марка на Jeep гарантира спокойствие при всякакви условия, както на пътя, така и извън него.

 

Електрическо задвижване

Двигателят, задвижващ новия Avenger e-Hybrid, представлява върха на технологичното постижение, осигурявайки както комфорт, така и производителност. Чрез тази авангардна технология новият Avenger e-Hybrid осигурява изключително безпроблемно изживяване при шофиране, позволявайки на клиентите да прегърнат електрическата мобилност при ниски скорости благодарение на комбинацията от автоматичната 6-степенна e-DCS6 трансмисия с двоен съединител и нейния интегриран електрически двигател.

Електрическият мотор подобрява ефективността и удоволствието от шофирането, позволявайки на автомобила да се движи с изключен двигател с вътрешно горене в определени ситуации. Този режим се активира по време на градско шофиране със скорост под 30 км/ч, достигайки до 1 км автономия в напълно електрически режим по градски и извънградски пътища, ако се поддържа нормално шофиране или когато водачът освободи педала на газта при стабилизирани условия или надолу дори по магистрала, спестявайки гориво.

Технологията също е включена в процеса на запалване на двигателя, улеснен от електрически мотор с поддръжка на ремъчен стартерен генератор. Това позволява безпроблемен преход между двигателя с вътрешно горене и електрическия мотор, като същевременно се поддържа безшумна работа.

Ключът към неговото представяне се крие в хармоничното взаимодействие между 1,2-литровия 3-цилиндров двигател с вътрешно горене, способен да достави до 100 конски сили, 48-волтовата литиево-йонна батерия и иновативната 6-степенна електрическа скоростна кутия с двоен съединител. Тази скоростна кутия съдържа електрически мотор с 21 кВ, инвертор и централен трансмисионен блок, работещи заедно за оптимизиране на компактността и ефективността.

Допълнителната електрическа мощност подобрява въртящия момент при нисък клас и осигурява тих и отзивчив старт за водача, с безпроблемни и бързи преходи. Чистата електрическа мощност също е полезна за функцията за електронно пълзене, позволяваща поредица от кратки движения напред без натискане на педала на газта, което е полезно в ситуации като задръствания (e-queueing). Превозното средство може да се паркира и в 100% електрически режим (e-parking). Освен това тази технология позволява възстановяване на енергията по време на забавяне и предоставя свободата на автоматично презареждане чрез регенеративно спиране, елиминирайки необходимостта от зареждане от електропреносната мрежа.

При типични условия на шофиране, двигателят е проектиран за оптимална горивна ефективност, постигайки до 15% намаление на емисиите на CO₂ в сравнение с двигател с вътрешно горене с автоматична скоростна кутия. Това се постига допълнително чрез цикъла на Милър, което води до изчислени емисии на CO₂, вариращи от 111 до 114 грама на километър, позиционирайки го благоприятно в неговата категория.

 

Производителност

Забележителният нов Avenger e-Hybrid се отличава с ускорение от 0 до 100 км/ч само за 11 секунди, съчетано с почти мигновено подаване на въртящ момент от електрическия мотор. Тази конфигурация оптимизира работата на двигателя с вътрешно горене, особено по време на рестартиране, като смекчава ефекта на “turbolag” и осигурява бърза реакция при натискане на педала на газта, като по този начин осигурява изключително изживяване при шофиране. По същия начин, в чисто електрически режим при стартиране, двигателят с вътрешно горене се включва само когато е необходима допълнителна мощност.

 

Нов Avenger e-Hybrid – нов набор от продуктови функции

Нови функции са налични с новия Avenger e-Hybrid, включително завладяващия Open-Air Sky Roof, предлагащ открито забавление и удоволствие както за водача, така и за пътниците, и определено подобряващ удоволствието от шофирането. Предлагат се и други революционни подобрения в комфорта с въвеждането на седалката на водача с електрозадвижване с функция за масаж и кожено покритие. Издигайки изживяването при шофиране до безпрецедентни нива, тези иновативни седалки предлагат оптимална опора и релакс по време на всяко пътуване.

Новият модел въвежда няколко забележителни подобрения както в екстериора, така и в интериора. Външно той може да се похвали с различно и специално обозначение. Вътре в кабината шофьорите могат да ползват 7” e-Hybrid клъстер, включващ MHEV информация като режим на шофиране, обратна връзка за състоянието на двигателя и показания на електромера, или да надградят с опционалния 10,25” e-Hybrid. Освен това автомобилът е оборудван с лостчета за смяна на предавките от волана, с които в ръчен режим се поема контрола върху избора на предавките на модерната 6-степенна DCT трансмисия.

Един от основните акценти на продукта включват 48V система, която осигурява истинско хибридно изживяване. Разходът на гориво също е забележителен – само 5,1 л/100 км. Задвижването включва двигател с 1.2 e-DCT 6-степенна конфигурация P2 48V, генериращ 74 кВ (100 к.с.) максимална мощност и 205 Нм въртящ момент, заедно с 21 кВ е-мотор, доставящ 55 Нм въртящ момент, всичко това допълнено от 44-литров резервоар за гориво.

Освен това хибридната система включва значителни икономии на CO₂ в сравнение с традиционните бензинови двигатели, с потенциал за намаляване на емисиите с повече от 10 гр CO₂/км спрямо ръчния бензинов двигател според стандартите WLTP.

И за да направите шофирането още по-приятно, има два нови пакета свързани услуги, налични за гамата Avenger. Пакетът Connect ONE, осигуряващ помощ и сигурност в случай на нужда, и пакетът Connect PLUS, предлагащ широк набор от свързани услуги, фокусирани основно върху навигацията. Възползвайте се напълно от актуализациите на картата „по въздуха“, бъдете информирани за времето, опасните зони по Вашия маршрут, местоположението на бензиностанциите (и цените на горивото), наличните места за паркиране в града. И преди всичко, не поемайте никакви рискове на пътя, останете фокусирани, като използвате главно команди за гласово разпознаване, за да задавате въпросите си или да давате инструкции.

 

Свобода на избор

Jeep има дълга история в производството на универсални превозни средства, които могат да се справят с различни терени и условия на шофиране, което е в съответствие с идеята за предлагане на свобода и избор на своите клиенти. Превозните средства на марката предоставят на хората възможността да избират собствените си приключения и да изследват света, благодарение на тяхната способна и гъвкава природа.

Ангажиментът на Jeep е да позволи на клиентите да изберат идеалното превозно средство, което отговаря на техните изисквания и вкусове, остава непоколебим.

Въплъщението на отдадеността на свободата се отразява в обширните и разнообразни предложения за превозни средства на Jeep, сега по-обширни от всякога. Гамата e-Hybrid предвещава забележителна трансформация в гамата на Jeep Avenger, разкривайки отличителни характеристики, пригодени за всяко ниво на оборудване.

Longitude показва елегантен дизайн с 16” алуминиеви джанти, изцяло LED фарове с рефлекторен дизайн и дръжки на вратите в цвета на купето, всичко това допълнено от стилни сиви предпазни планки. Отвътре той предлага комфортен интериор, включващ черно табло и седалки от плат, 7” пълен цифров клъстер, круиз контрол и удобен преден подлакътник. Безопасността и технологиите са подсигурени, като функции като автономно аварийно спиране, разпознаване на пътни знаци, асистент за поддържане на лентата и асистент за внимание на водача са включени, за да осигурят безопасно и ефективно шофиране.

Altitude подобрява екстериора със 17” алуминиеви джанти и сребърни предпазни планки. Вътре носи нотка елегантност с премиум седалки от плат/винил, регулируем на височина товарен под и сребристо арматурно табло с вътрешни вложки, допълнено от волан от синтетична кожа. Допълнителни функции като 10,25” пълен цифров клъстер, еднозонов автоматичен климатик и адаптивен круиз контрол допълнително повишават нивото на автомобила.

И накрая, Summit се отличава с изискан екстериор с 18” алуминиеви джанти, изцяло LED предни проектори и задни светлини. Вътре предлага многоцветно амбиентно осветление и електрохромно „безрамково“ огледало за обратно виждане за допълнителна изтънченост. Авангардна технология включва безключови достъп и стартиране на двигателя, безжично зарядно устройство, наблюдение на мъртвата зона, 180° задна камера с „изглед с дрон“, 360° сензори за паркиране, автоматичен контрол на дългите светлини, електрически сгъваеми огледала, ръчно безплатна врата за повдигане и възможности за автономно шофиране от ниво 2, осигуряващи първокласно шофиране.

Освен това новият Avenger e-Hybrid може да бъде оценен за уникалната система Hill Descent Control и системата Select Terrain – стандартна за всички версии – които включват шест режима за шофиране с основно зададен режим Normal за ежедневно шофиране. Режимът Eco е насочен към пестене на енергия, а Sport – към по-динамично шофиране. Останалите три режима са по-специализирани – Snow, който е идеален за снежни писти, Mud за кални трасета и Sand за пясъчни зони. Накратко, широка наличност за всички възможни вариации и всякакви метеорологични условия.

Цветовата гама също така предлага богато разнообразие от възможности за избор, включвайки както основни цветове като Snow White, Volcano Black и Ruby Red, така и металик цветове като Stone Gray, Sun Yellow, Lake Blue-Green и Granite Gray.

Новият Avenger e-Hybrid бележи следващата стъпка в пионерското пътуване на Jeep за електрификация, като възможността за поръчване ще започне от края на ноември 2023 г. на всички европейски пазари.

 

Марката Jeep

Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.