Най-красив малък SUV: Jeep® Avenger печели наградата за дизайн autonis

20 September 2023

Рюселсхайм, 19 септември 2023 г. – Jeep® Avenger Electric предлага изцяло електрическо задвижване, типичен за Jeep дизайн и компактни размери – комбинация, която печели много клиенти. Повече от 14 000 читатели на списанието auto motor und sport гласуваха и резултатът е ясен – Jeep Avenger бе обявен за „Най-добра дизайнерска новост на годината 2023“. Avenger печели с огромна преднина от 53 процента и по този начин си осигурява желаната награда за дизайн autonis в категорията “Малък SUV/автомобил с висока проходимост”. Наградите autonis се базират на избор сред най-важните нови автомобили за последните дванадесет месеца. Читателите имаха възможност да избират между 105 модела леки автомобили в единадесет класа.

„Jeep Avenger беше пуснат на пазара едва тази година и вече е звезда – със своето изцяло електрическо задвижване и страхотен дизайн, той вдъхновява клиентите и се превръща в абсолютен бестселър. За нашия компактен градски електрически автомобил наградата „autonis“ подчертава, че той е точния избор, който се приема добре и от читателите, и от клиентите“, казва Луиджи Сая, ръководител на Jeep Германия.

 

Jeep Avenger

Jeep Avenger е компактен SUV с дължина около четири метра, позициониран в бързо развиващия се B-SUV сегмент, вторият по големина европейски сегмент по отношение на обем. Той се харесва на активните хора, които търсят SUV с компактни размери, но и много вътрешно пространство и възможности за съхранение. Проектиран и конструиран като Jeep от първия ден, Avenger съчетава ДНК на Jeep в компактен SUV с уникална комбинация от възможности, стил, функционалност и технология.

Моделът се отличава с електрически пробег до 400 километра в комбинирания WLTP цикъл* и повече от 550 километра в градския WLTP цикъл. Електрическото задвижване съчетава нов 400-волтов електродвигател със 115 кВ (156 к.с.) и 260 Нм въртящ момент с 54 кВч батерия, която също е нова.

Пускането на пазара на Jeep Avenger в Европа бележи началото на следващата фаза от електрификацията на марката Jeep, която ще произвежда четири изцяло електрически модела до 2025 г. До края на 2030 г. всички нови автомобили на марката Jeep, продавани в Европа, ще бъдат изцяло електрически.

 

Разход на гориво и стойности на емисии:

Jeep Avenger Electric – 115 kW (156 к.с.): Консумация на мощност (комбинирана): 15,9 – 15,4 kWh/100 км; Електрически пробег** (комбиниран): 390 – 400 км; CO2 емисии: 0 г/км

Всички стойности са базирани на WLTP. По-реалистичната WLTP (Хармонизирана в световен мащаб процедура за изпитване на леки превозни средства) замени процедурата за изпитване с позоваване на NEDC (Нов европейски цикъл на шофиране) и също се използва за определяне на данък върху превозните средства.

Допълнителна информация относно официалния разход на гориво и официалните специфични емисии на CO₂ от нови пътнически автомобили можете да намерите в „Ръководството за разхода на гориво, емисиите на CO₂ и потреблението на електроенергия от нови пътнически автомобили“, което е достъпно безплатно във всички точки на продажба и чрез www.dat.de.

Действителният пробег може да варира поради множество фактори като стил на шофиране, маршрут, метеорологични и пътни условия, както и състоянието, употребата и оборудването на автомобила.