Jeep® Avenger бе обявен за „Най-добър малък автомобил“ на наградите Autocar 2023

25 April 2023

Новият, напълно електрически Jeep® Avenger добави още една титла към своята колекция от международни отличия, след като беше обявен за „Най-добър малък автомобил“ на наградите Autocar 2023.

 

Наградите Autocar, които отличават най-добрите нови автомобили, които се продават днес в Обединеното кралство, се организират от някои от най-информираните и опитни автомобилни журналисти в индустрията, избирайки прецизно най-добрите от най-добрите в силно конкурентни категории.

 

Коментирайки победата на Avenger, Марк Тишоу, редактор в Autocar, каза: „Прекарайте време с екипа, който направи Avenger и ще разберете колко отдадени са били тези страстни хора и как са работили усилено, за да създадат кола, която внася нещо наистина различно в класа на малките SUV автомобили.

 

„Дизайнът на Avenger говори за истински Jeep и автомобила има наистина корав характер. Пропорциите са отлични и, като най-добрите малки коли, притежава истински чар и характер. Тези качества се пренасят в начина, по който се движи Avenger. Има зрялост в неговото возене, управление и директност на волана, а електрическата мощност е благодат в града. Усеща се много по-изтънчено, отколкото се очаква от толкова малка кола. Въпреки че Avenger може да е малък отвън, отвътре усещането е коренно различно.”

 

Джулс Тилстоун, управляващ директор на Jeep UK, коментира „Радваме се да видим още едно високо уважавано автомобилно издание, което признава изключителното предложение на Avenger за клиентите в сектора на компактните автомобили. Avenger носи ДНК-то на Jeep в компактна форма без компромис с вътрешното пространство. Ние гледаме напред със следващото поколение електрифицирани автомобили Jeep и Avenger е в челните редици на тази вълнуваща нова глава.”

 

Новият Avenger е изцяло електрически компактен SUV, който с дължина само четири метра е позициониран в бързо развиващия се B-SUV сегмент. Насочен към активните хора, които търсят SUV с компактни размери, Avenger предлага изобилие от място и възможности за съхранение. Проектиран и конструиран като Jeep от първия ден, Avenger обединява ДНК-то на Jeep в компактен SUV с уникална комбинация от възможности, стил, функционалност и технология.

 

С пробег до 400 км в смесен цикъл по WLTP, новото електрическо задвижване съчетава уникален 400-волтов електромотор със 115 кВ, 260 Нм максимален въртящ момент и нова 54 кВч батерия.

 

Представянето на Avenger в Европа бележи началото на следващата фаза от електрификацията на марката Jeep – BEV вълната. До края на 2030 г. европейските продажби на марката Jeep ще бъдат 100% чисто електрически.