Повече забавление, повече възможности, повече Avenger: новият Jeep® Avenger 4xe

26 February 2024

Марката Jeep, известна със своите традиции по отношение на приключения и иновации, с гордост разкрива най-новото допълнение към своята уважавана гама, което идва като продължение на огромния успех, постигнат от изцяло електрическата версия – новият Jeep Avenger 4xe. С твърд ангажимент за разширяване на границите на производителността и електрификацията, марката Jeep представя новия Avenger 4xe, свидетелство за несравнимото наследство на глобалната SUV марка.

 

В сърцето на новия Avenger 4xe лежи иновативната 4xe хибридна технология. Тази новаторска система предлага повече от просто намалени емисии – осигурява наелектризиращо шофиране при всякакви пътни условия.

 

Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа, коментира – „Новият Jeep Avenger 4xe представлява повратна точка за марката. Най-новата версия на нашия успешен модел обединява компактността и гъвкавостта на Avenger с производителността на системата за задвижване на четирите колела. Резултатът е несравнима способност за още по-динамично шофиране. Новият Avenger 4xe попълва 4×4 гамата на марката, покриваща всички сегменти“.

 

Издигайки възможностите на Avenger до нови висоти, версията 4xe получава значително подобрение с интегрирането на системата за задвижване на четирите колела. Използвайки силата на електрификацията, новият Avenger 4xe осигурява несравнимо сцепление и отлични възможности за движение извън пътя. Автомобилът съчетава двигател със 136 к.с. (100 кВ) с два електрически мотора с мощност от 21 кВ всеки, способни да задвижват и двете оси и осигуряват оптимален въртящ момент на задните колела. Благодарение на технологията power looping новият Avenger 4xe гарантира задвижване на всички колела, независимо от заряда на батерията, осигурявайки безпроблемно и уверено шофиране през най-предизвикателните и разнообразни терени.

Новата система Avenger 48V Mild Hybrid също така позволява шофиране в изцяло електрически режим при ниски скорости благодарение на комбинацията от автоматичната 6-степенна трансмисия с двоен съединител e-DCS6 и нейния интегриран електрически двигател.

 

Гамата Avenger е доказателство за ангажимента на марката да даде на клиентите свобода на избор, улеснявайки и насърчавайки достъпа до електрифицирани превозни средства и гарантирайки, че всяко пътуване е оптимизирано до перфектност. Предлагайки разнообразна гама от опции за задвижване, два варианта на скоростна кутия (автоматична и ръчна) и две опции за предно предаване и задвижване на всички колела, Avenger отговаря на нуждите и предпочитанията на всеки шофьор. Независимо дали избират усъвършенстваната BEV технология, електрифицираната 48V mild hybrid система или традиционния бензинов вариант, водачите могат да изберат своя Avenger такъв, какъвто ще съответства на техните ценности и изисквания за шофиране.

 

Комбинацията от 48V Mild hybrid технология със системата за задвижване на всички колела в Avenger 4xe демонстрира намерението на марката Jeep да предложи устойчиво изживяване при 4×4 шофиране, като същевременно запазва модела всеобхватен и достъпен за европейските клиенти. Марката Jeep винаги е преследвала целта да се отвори към хората, предлагайки пълна гама от 4×4 автомобили, адаптирани към нуждите на всеки клиент. В резултат на стратегията за електрификация на марката Jeep, съобразена със свят, който се движи все повече и повече към екологична устойчивост, марката осигурява по-обширно от всякога експанзивна и разнообразна гама автомобили.

Поръчките за Jeep Avenger 4xe ще бъдат отворени до края на 2024 г., а вълнението на феновете ще нараства с всеки изминал ден. Гледайки към почитателите, от градските авантюристи до офроуд ентусиастите, Avenger 4xe обещава да предефинира границите на възможности и устойчивост.

 

Марката Jeep

Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.