Седем десетилетия заедно по Rubicon Trail: Марката Jeep® и Jeep Jamboree празнуват историята, легендарните способности 4×4 и общността на ентусиастите с юбилейно шествие

29 August 2023

Марката Jeep® и Jeep Jamboree празнуват 70 години екстремни офроуд приключения това лято. От 1953 г. Rubicon Trail, известен като един от най-трудните офроуд пътеки в света, е символ на начина на живот на офроуд приключенията с Jeep 4×4 за общността на Jeep.

Това лято 450 ентусиасти на Jeep и техните семейства и приятели с общо 125 автомобила от моделите на Jeep Wrangler и Gladiator, отпразнуваха със специално събитие седемдесетгодишния юбилей на Rubicon Trail, като изживяха офроуд приключението на мечтите си, доказвайки, че техните стандартни автомобили Jeep могат да се справят с невъзможното, да преминат изпитанието и да ги върнат у дома. Видео, публикувано в YouTube канала на марката Jeep, дава представа за размерите на приключението.

„В продължение на повече от 80 години общността на Jeep е дефиниция за марката Jeep и за 70 от тези години Rubicon Trail е признат за една от най-трудните офроуд пътеки в света. В съчетание с красотата на дестинацията Rubicon Trail е мечта за всеки собственик на Jeep 4×4,” каза Джим Морисън, старши вицепрезидент и ръководител на марката Jeep в Северна Америка. „Покоряването на Rubicon Trail е осезаемо доказателство, че автомобилите Jeep могат буквално да отидат навсякъде и да направят всичко. Както можете да видите във видеото, автомобилите Jeep 4xe демонстрират как продължаваме да надхвърляме границите, докато разработваме нашето следващо поколение електрифицирани автомобили Jeep 4xe. Те ще могат да издигнат 4×4 способностите на следващото ниво и да постигнат привидно невъзможното.”

Впечатляващият Rubicon Trail се намира в северна Калифорния, близо до езерото Тахо в планината Сиера Невада. Това световноизвестно 4×4 средище обхваща приблизително 35 км от най-тежкия офроуд терен на планетата – терен, по който Jeep Trail Rated 4×4 автомобилите са проектирани и са създадени да преодоляват. Jeep Jamboree покрива 28 км от това трасе. Височините на пътеката варират от приблизително 1 646 м до повече от 2 134 м. Днес Rubicon Trail е широко признат като най-добрият маршрут за офроуд автомобили в Съединените щати.

„През 1953 г., когато Марк Смит организира първото Jeep Jamboree с 55 Willys и пътува през планината Сиера Невада по Rubicon Trail, се ражда офроуд развлечението“, каза Пиърс Умлауф, президент и главен изпълнителен директор на Jeep Jamboree. „На следващата година Willys Motors – тогавашния производител на Jeep – се включи в приключението и Jeep Jamborees се превърнаха в офроуд традиция оттогава и продължават да се разрастват. Съвсем наскоро видяхме сериозен прилив на интерес, особено след пандемията от COVID, с огромно търсене от страна на хора, които искат да изпитат своите автомобили Jeep на свобода на открито.“

Инженерите на марката Jeep отдавна използват Rubicon Trail, за да разработват и тестват своите най-способни SUV автомобили, в това число и Jeep Wrangler. Украсен с легендарното име Rubicon Trail, Wrangler Rubicon превзе индустрията като буря през лятото на 2002 г. Емблематичният модел Rubicon, вдъхновен от ентусиастите, които мечтаеха за него и често се опитваха да създадат свой собствен, стана достъпен за поръчка направо от завода. Той беше оборудван с нечувани по онова време опции, които не се предлагаха при нито един сериен SUV на Jeep, като например оси Dana 44, предно и задно заключване на диференциала, разединяващ стабилизатор, офроуд степенки, големи 31“ гуми за кални терени и уширени калници, за да се издигне офроуд усещането на следващо ниво.

За Jeep Wrangler Rubicon продължава да бъде „потвърждение на концепцията“, а уроците, научени от емблематични офроуд трасета като Rubicon Trail и обратната връзка, събрана от ентусиасти и верни на марката Jeep, движат марката и цялата гама на Jeep напред.

 

Jeep Jamboree

Jeep Jamborees са офроуд приключенски уикенди, които събират на открито земни хора и техните Jeep 4×4. Тези офроуд преходи имат дълга традиция, датираща от 1953 г., когато пионерът на 4×4 Марк А. Смит организира първото Jeep Jamboree и пътува през планината Сиера Невада по стария път Rubicon Trail. През 1954 г. Willys Motors, тогавашният производител на автомобили Jeep, се включва в приключението и оттогава Jeep Jamborees са офроуд традиция. Jeep Jamboree организира повече от 40 събития годишно и продължава да се разширява, като тази година стартира две пътувания до Исландия.

 

Марката Jeep

Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд възможности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от автомобили, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Jeep Wave, първокласна програма за лоялност на собствениците и обслужване на клиенти, която е достъпна за цялата гама на Jeep 4×4, е изпълнена с предимства и ексклузивни възможности, за да предостави на собствениците на марката Jeep най-голяма грижа и специализирана поддръжка 24/7. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили на марката Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.