МАРКАТА JEEP® ОБЯВИ ПРОДАЖБАТА НА ПЕТМИЛИОННИЯ JEEP WRANGLER

07 September 2023

Марката Jeep® обяви продажбата на петмилионния Jeep Wrangler, който беше закупен от клиент в Камдън, Ню Джърси. Собственикът ще получи Jeep Performance Parts (JPP) на стойност $5 000 от Mopar и доживотни предимства за грижа за клиентите на Jeep Wave, които включват планирана поддръжка, достъп до ексклузивни събития на Jeep и специализирана грижа за клиентите.

„Jeep Wrangler е естественият наследник на легендарния Willys, превозното средство, което е вдъхновение за духа на марката. От създаването си през 1987 г. той е основа на света на SUV и ние сме много горди да отпразнуваме петмилионния Jeep Wrangler“, каза Ерик Лафорж, ръководител на Jeep Brand в Европа.

 

ЧЕТИРИ ПОКОЛЕНИЯ НА ГЛОБАЛНА ИКОНА

Първият Jeep Wrangler с моделен код YJ влиза в производствената линия преди 37 години във фабриката на American Motors Corporation. Между 1987 и 1995 г. от модела YJ са продадени 630 000 автомобила.

Следващите поколения са TJ през 1996 г., JK през 2006 г. и JL през 2017 г., като всяко следващо се оповава на легендарна история чрез несравнима комбинация от офроуд способности и отличителен Jeep дизайн.

От представянето на Wrangler YJ всяка следваща генерация на Wrangler е проектирана да бъде още по-изтънчена и удобна за ежедневна употреба, като същевременно предоставя на клиентите най-проходимия в света и най-емблематичния SUV.

Легендарният автомобил печели сърцата и благодарение на безбройните специални серии, които следваха една след друга през годините. Някои от най-популярните са „10th Anniversary“, „Golden Eagle“ и „Backcountry“. През същата година започва производството на четвъртото поколение на модела (код JL), проект, разработен пет години по-рано под егидата на новородената корпорация Fiat Chrysler Automobile. След това, през 2021 г., Wrangler 4xe Plug-in Hybrid прави своя дебют в Европа – най-производителният, мощен, ефективен, устойчив, технически усъвършенстван и свързан Wrangler, представян някога на европейския пазар – който е отличен с престижни континентални награди, включително „ 4×4 на „2022 година” от авторитетното френско списание „4×4 Magazine”.

 

Jeep Wrangler 4xe

Емблематичният Jeep Wrangler, най-способният и признат автомобил в света, осигурява несравнима офроуд способност и се произвежда с повече от 80 години 4×4 инженерни постижения.

Електрифицираният Wrangler 4xe е най-способният досега с най-добра производителност в класа благодарение на комбинацията от мощен двигател, задвижващ предните колела и изненадващо задно електрическо задвижване, което доставя въртящия момент при поискване. Той използва 2,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор, осигуряващ обща мощност от 380 к.с. мощност и 637 Нм въртящ момент, 8-степенна автоматична скоростна кутия, два електрически мотора и високоволтова батерия, осигуряващи до 53 км изцяло електрически пробег в градски условия и 3,5 л/100 км разход на гориво.

 

Марката Jeep

Създаден на основата на повече от 80 години легендарно наследство, Jeep® е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд възможности, интериорен финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците си чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили на марката Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.

 

*Изображенията са произведени и притежавани от FCA US LLC и са заснети в разрешена офроуд зона. Превозните средства са показани само с илюстративна цел.