Скици FCA Centro Stile в подкрепа на деца в неравностойно положение

18 June 2020

  • FCA се рестартира с децата и тяхното бъдеще, като подкрепя работата на организацията Save the Children.
  • Като част от проекта stART Again, FCA Group пусна за продажба 136 копия от скици на Centro Stile на най-емблематичните модели Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Abarth и Fiat Professional. Скиците са на цена от 20 евро всяка и могат да бъдат закупени от платформата за онлайн продажби марките.
  • С постъпленията от продажбата, Save the Children ще осигури много необходими учебни материали и подкрепа за стипендии на хиляди деца в Италия.

Благотворителната инициатива FCA за най-уязвимите деца и тяхното образование – наречена START Again – беше създадена като сътрудничество с международната организация „ Save the Children “, която се стреми повече от век да защити децата в риск и да им гарантира по-добро бъдеще.

Рисуването е едно от основните средства за комуникация. Това е форма на изразяване в обсега на всеки, формата, която най-често се практикува от децата. Рисунките бяха отправна точка за дизайнерите в FCA Centro Stile при създаването им за проекта START Again, чиято цел е да се отговори на сигнала, подаден от Организацията в кампанията им „Препиши бъдещето“, за да предостави помощ, материали, образование, възможности и надежда за 100 000 деца, живеещи в най-засегнатите райони на Италия.

В резултат на пандемията COVID-19 децата трябваше драстично да променят навиците си, подобно на възрастните. Няма повече училище, няма повече спорт и игри, няма повече баби и дядовци, няма повече игрища или сладолед с приятели. По-специално, Save the Children отбеляза, че огнището на коронавирус може да окаже пагубно влияние върху живота и бъдещето на милиони деца. Уязвимите деца, живеещи в най-засегнатите райони и в най-несигурните семейства, са още по-застрашени. Децата и юношите, които дори в Италия са в капан между нарастващата материална бедност – с милион повече деца само в Италия, изложени на риск от изпадане в абсолютна бедност, и недостига на възможности за образование поради закриване на училище.
Ето защо е от съществено значение да се действа сега. FCA прави това със stART Отново – проект, обединяващ изкуството и намерението да започнем отново – да даде своя принос към интервенцията на политиката Save the Children, като продаде 136 копия на скици на най-емблематичните модели от всяка марка FCA (Fiat , Джип, Alfa Romeo, Lancia, Abarth и Fiat Professional) на тяхната платформа за мърчандайзинг и онлайн магазин.

Началната точка, представена от детските „графични знаци“ – „скици“ на езика на дизайна – демонстрира силата на съпричастност, която може да бъде въплътена само чрез художествено действие. Дизайнерите на автомобили Centro Stile са били добре запознати с това при избора на скици на модели за всяка марка. От електрическия Fiat 500, първият електрифициран автомобил на FCA и отправна точка за нова ера, до Alfa Romeo Giulia GTA – новият суперавтомобил, перфектен баланс на легендарния модел и технологичните иновации, които сега предлага – чрез Lancia автомобили като Delta Integrale, победител в рали през 70-те и 80-те. Виждаме и скици на могъщия, ревящ Abarth 595 и легендарния Jeep Willys, първият лек 4х4. Не на последно място идва Ducato на Fiat Professional: освен с големите си продажби, този микробус наскоро изигра основна роля в битката срещу пандемията COVID-19, като се използва като линейка за хиляди пациенти в цяла Европа.

„Дизайнът се състои не само в това как автомобилът е направен и какво представлява,“ каза Клаус Бус, ръководител на FCA Centro Stile, „той е и средство за емоции. Ето защо поразява такъв акорд с деца и младежи. За нас дизайнерите, които са направили рисуването в наша професия, отличните постижения в производството на скица се превръщат в мощно средство за комуникация. Искаме да приемем тези „графични знаци“ като отправна точка, да ги споделим с феновете на нашите марки и с тези, които искат да дадат своя принос за бъдещето на децата, които сега преживяват много трудни времена. “

С цена само 20 евро, вие също можете да си купите копие на скица, която сте избрали, и след това да я изтеглите, за да вземете с вас част от историята на автомобилния дизайн. Средство за откриване на стила и страстта, които се крият зад всеки FCA модел. Приходите от всички продажби ще бъдат използвани от Save the Children за осигуряване на така необходимите доставки на учебни материали и подкрепа за стипендии на хиляди деца в Италия.