Първите два модела plug-in хибрид на Jeep Renegade 4xe и Compass 4xe: Jeep® вече са пазара

03 July 2020

  • Новите Jeep® Renegade 4xe и Jeep Compass 4xe могат да бъдат поръчани в големи европейски пазари, а в следващите няколко седмици ще бъдат налични за поръчка в България в представителствата на Витоша Ауто
  • Plug-in хибридната технология прави двата Jeep-а 4xe пионери на зелената революция на марката в региона на EMEA.
  • Благодарение на новите модели 4xe бъдещето на Jeep е свързано, електрифицирано, забавно за шофиране и направено в Италия: глобално предизвикателство, започващо от Европа.
  • Предлагат се в три нива на оборудване – ‘Limited’, ‘S’ и ‘Trailhawk’ – моделите Jeep 4xe се предлагат с 190 к.с. или 240 к.с., набор от технологии и функции за безопасност, изключителни нови функции за улеснено шофиране, както и решения за зареждане на обществени места и домашни условия.

Най-продаваните модели на европейския пазар Compass и Renegade са и първите Jeep-ове, оборудвани с plug-in хибридна технология. Електрификацията е основна стъпка в развитието на марката Jeep и представлява нейния ангажимент да стане лидер в усъвършенстваните екологични технологии, като запазва основните си ценности за приключения, автентичност, свобода и страст, без да прави компромис с тях. Благодарение на plug-in хибридната технология, новите 4xe модели предлагат най-добрата ефективност и динамика на шофиране спрямо всеки Jeep, произведен някога. Те буквално са в състояние да отидат навсякъде, по всяко време, без никакви ограничения. В същото време те са идеални автомобили за ежедневно шофиране в града, благодарение на plug-in хибридната технология, която позволява на клиентите да пътуват с нулеви вредни емисии и пробег от 50 км в изцяло електрически режим. Зад волана на Jeep Renegade и Jeep Compass 4xe забавлението става ефективно, докато легендарната офроуд способност на Jeep изразява баланса между удоволствието от шофирането и уважението към околната среда.

Jeep Renegade 4xe и Jeep Compass 4xe: зелена енергия 

Jeep Renegade 4xe и Compass 4xe разполагат с безкомпромисно хибридно решение, което се интегрира с несравнимото техническо решение на всеки Jeep, за да развие възможностите му на следващото ниво. Това се постига чрез някои от най-модерните технологии, които съчетават подобрена производителност (до 240 к.с.), подобрена безопасност (задвижването на четирите колела е винаги на разположение) и ниско въздействие върху околната среда (по-малко от 50 g / km CO2 в хибриден режим). И двата модела разполагат с 1,3-литров турбо бензинов двигател с електрически мотор, разположен между задните колела, който се захранва от батерия с мощност 11,4 кВтч, която може да се презарежда по време на шофиране или чрез външен електрически контакт: у дома с домашния щепсел или от точка за обществено зареждане. Само по себе си, ефективният 1,3-литров турбо двигател осигурява мощност от 130 к.с. или 180 к.с., плюс 60 к.с., произведени от електродвигателя, добавяйки общо 190 к.с. (ограничена версия) или 240 к.с. (Trailhawk и С). По отношение на въртящия момент, електродвигателят произвежда 250 Nm въртящ момент, докато двигателят с гориво осигурява 270 Nm. Комбинацията от двигател с вътрешно горене и електрическия агрегат гарантира производителност и изключително удоволствие от шофирането: ускорение от 0 до 100 км / ч за около 7,5 секунди, максимална скорост от 130 км / ч в пълно електрическо и до 200 км / ч в хибриден режим. Бързата реакция и плавната превключване гарантират максимално удоволствие от шофирането.

И двата модела Jeep 4xe разполагат и с три режима на шофиране, които са резултат от синергията между електродвигателя и конвенционалния двигател – „Електрически“, „Хибрид“ и „Е-Save“. Електрическият режим е идеален за градски центрове, хибридният режим предлага оптимална ефективност на системата, а режимът E-Save спестява или зарежда батерията.

Допълнителните функции включват специфични функции за електрифицирано шофиране, като например Sport Mode, който действа директно на двигателя, калибрирането на волана и педала на газта, настройвайки управлението на автомобила за по-спортно изпълнение; E-Coaching, който следи стила на шофиране за по-ефективно управление на енергията; и интелигентно зареждане, което позволява управление на зареждането както от аудиосистемата с Uconnect на автомобила, така и от смартфона на водача.

По отношение на оборудването, функциите включват нов 7-инчов TFT цветен дисплей, за да предостави на водача специфична информация за електрическото шофиране (ниво на зареждане на батерията, обхват в електрическия, двигател с гориво или комбинирани режими, процент на мощност и нива на презареждане) и 8.4 ”Uconnect системен цветен екран, актуализиран с нови раздели за показване на потока на мощността и история на шофиране, задаване на време за зареждане и управление на eSave режим, както и различните настройки за зареждане.

Пълен състав

Новата линия на Jeep Renegade 4xe и Jeep Compass 4xe включва три нива на оборудване – ‘Limited’, ‘S’ и ‘Trailhawk’ – всички с четири задвижващи колела, 1.3-литров двигател, работещ с и електрически мотор за доставяне на мощност 190 к.с. или 240 к.с. (в зависимост от нивото на оборудването) и нова автоматична скоростна кутия с шест степени. Предлага се широк набор от възможности за персонализиране, с до 18 различни цветови конфигурации за Renegade и 22 за Compass. Външните цветове включват Alpine White, Glacier Metallic, Granit Crystal, Jetset Blue Metallic, Blue Shade, Sting Grey, Colorado Red, Carbon Black и Solid Black, плюс 3 специфични цвята за Renegade – Bikini и Omaha Orange (и двата на всички нива на оборудване, с изключение на версията S) и Matt Green (само за Trailhawk). Допълнителни три цвята са ексклузивни за Compass – Ivory Tri-Coat, Blue Italia и Techno Green Metallic. В допълнение, до шест специфични дизайна на джантите са налични за новия Renegade и седем за новия Compass 4xe.

Съвременна свързаност, безопасност и пълно оборудване

Моделите 4xe се отличават със съвременна свързаност, за да задоволят нуждите на своите все по-взискателни клиенти. Както Renegade, така и Compass 4xe са оборудвани с новите услуги на Uconnect ™, включително пет различни пакета – My Assistant, My Car, My Remote, My Navigation и My eCharge – за разширено свързване на зад волата и от разстояние и полезни услуги за повишена безопасност и комфорт. Специфичен за 4xe моделите е новият пакет My eCharge, който подпомага шофьорите при плащането и използването на станции за зареждане. Моделите 4xe включват и допълнителни функции за подпомагане на електрическото шофиране. Клиентите могат да наблюдават нивото на зареждане на батерията директно от мобилното приложение My Uconnect, да планират зареждане и климатизация и да преглеждат най-близките станции за зареждане на мобилното приложение My Uconnect и навигацията Uconnect 8.4 “, когато батерията е изтощена. Офертата на Uconnect Services е завършена чрез допълнителни пакети услуги – My Wi-Fi, My Theft Assistance и My Fleet Manager, които могат да бъдат закупени на уеб портала My Uconnect.

Както Renegade, така и Compass 4xe, навигационната система Uconnect 8.4 ”се предлага като стандарт или като опция в зависимост от нивото на оборудване.

По отношение на безопасността новите модели 4xe се предлагат с най-модерните ADAS системи на пазара, включително изцяло LED фарове с висока видимост (стандартни или опционални за Renegade в зависимост от версията), фарове Bi-Xenon (на Compass), стандартни: Система за предупреждение за сблъсък отпред и Предупреждение за напускане на лентата Plus, интелигентно подпомагане на скоростта и разпознаване на пътни знаци (само за Renegade) и сензори за паркиране на преден и заден ход. Наличните функции за безопасност включват индикатор за обект в сляпото петно, задна камера ParkView с динамични линии, автоматична система Park Assist и Keyless Go. Стандартната функция на Jeep Renegade 4xe е новата система за разпознаване на сънливост при шофьора, предлагана за първи път в модел на Jeep.

Опции за зареждане

Зареждането на новите Renegade 4xe и Compass 4xe е лесно и интуитивно: и двата модела предлагат безпроблемна интеграция между смартфона на водача и 8,4-инчовия сензорен екран на системата Uconnect, за да се управлява зареждането според изискванията на водача и начина му на живот. Електрическият блок на задната ос е захранван от батерия, която може да се зарежда или по време на шофиране (чрез режим e-coasting, който зарежда акумулатора чрез отрицателния въртящ момент, генериран от спирачката на двигателя), или чрез използване на външен източник на захранване: у дома, с домашния щепсел или на обществена зарядна станция, използвайки специфичния кабел, предлаган като стандартен или опционален (в зависимост от версията).