Поглед и подробности върху новия Jeep® Compass: още по-технологичен и свързан

09 June 2020

Свободата е и винаги е била основна ценност за марката Jeep® и особено ценна в момент, когато обстоятелствата са принудили всички да стоим вкъщи, за да защитим общото благо.

И благодарение на новите технологии по отношение на свързаност и двигатели, Jeep може да представи новия Compass, построен в Европа в завода FCA в Мелфи в Южна Италия, за да обслужва нуждата от свобода на италианските и европейските клиенти. Също така, тя ще гарантира по-кратки срокове за доставка от фабриката и конкретно прецизиране на превозното средство, за да отговори на очакванията на европейските клиенти.

Нов 1,3-литров турбо бензинов двигател

Новият 4-цилиндров 1,3-литров турбо бензинов двигател, част от новото семейство FCA Global Small Engine се предлага в 4-цилиндрова конфигурация с два изхода на мощност, и двете с предно задвижване: 130 к.с., когато са сдвоени с 6-степенна ръчна скоростна кутия и 150 к.с., когато са свързани с 6-степенна трансмисия с двойно сухо съединение (DDCT), предлагана за първи път за този модел.

Новият 1-3-литров бензинов двигател отговаря на Euro 6D Final стандартите и разполага с GPF филтър (бензинов филтър за твърди частици). Той е актуализиран със специфично турбо съвпадение, което максимално реагира на двигателя при ниска скорост на двигателя, намалява емисиите на CO2 с до 27% и оптимизира разхода на гориво с до 30% (цикъл WLTP) в сравнение с предишните бензинови 4х4 версии с автоматична предаване.

 

Jeep Compass, в комбинация с новия 1,3-литров турбо бензинов двигател и автоматична трансмисия DDCT, също за първи път предлага „Sport“ режим на шофиране, който добавя още повече забавление към ежедневните градски задвижвания, променяйки поведението на двигателя, за да увеличи максимално производителността.

Нови услуги на UconnectTM за подобрена бордова и извън бордова връзка

Компактът Jeep, произведен в Melfi, се отличава със съвременна свързаност: новите Uconnect Services, достъпни чрез различни точки за допир, включително мобилното приложение My Uconnect, smartwatch, уебсайт, бутони на светлината на тавана и радиото.

Uconnect Services са разделени на няколко пакета. Предлага се като основна услуга, My Assistant се активира от завода и предлага спешни услуги в непредвидени ситуации, спешност или катастрофа. Също така пакетите My Car, My Remote, My Navigation се предлагат като стандартни услуги. My Car позволява на водача да контролира състоянието на колата. My Remote предлага възможност за дистанционно управление на някои функции на автомобила. Моята навигация включва услуга за изпращане и връщане и сигнали в реално време за камери за трафик, време и скорост. И накрая, пакетите My Wi-Fi, My Kraft Assistance и My Fleet Manager са достъпни за закупуване на уебсайта за свързаност.

Подобрени функции за безопасност

Безопасността на водачите и пътниците е от първостепенно значение за Jeep Compass, който предлага пълен набор от активни и пасивни функции за безопасност и сигурност за ежедневно шофиране, включително предупреждение за сблъсък отпред и предупреждение за LaneSense Departure Warning, предлагани като стандарт в цялата гама, заедно с електронния контрол на стабилността (ESC) с електронно ограничаване при преобръщане (ERM) и предни и странични въздушни възглавници, както и завеси. Наличните функции за безопасност включват мониторинг на сляпото петно и разпознаване на движещи се обекти при маневра на заден ход, адаптивен круиз-контрол, камера за задно виждане ParkView с динамични мрежови линии и асистент при паркиране

За повече подробности, погледнете продуктовата страница на Jeep® Compass.