Новият Jeep® Wrangler 4xe плъгин хибрид: най-добрият 4×4 модел вече е и електрифициран, за да отиде навсякъде без ограничения

27 May 2021

Новият Jeep® Wrangler 4xe плъгин хибрид съчетава най-доброто от 4×4 задвижването и най-доброто от електрификацията, за да засили своя емблематичен статус в портфолиото на марката, като същевременно представлява още една стъпка към осъзнатото и устойчивото бъдеще на бранда. С лансирането на този модел Jeep доказва, че офроудът може да бъде екологичен, емоциите да бъдат ефективни, а електрическото шофиране – забавно. Моделът е по-мощен, ефективен, екологичен и технологично усъвършенстван, като новият Jeep Wrangler 4xe е идеалният автомобил за ежедневно градско шофиране и за офроуд приключения. Моделът е поел своето 80-годишно наследство и от самото си раждане е съпътствал историята на марката, въплъщавайки и развивайки нейните ценности – на първо място свободата.

През 2021 г. новият Wrangler 4xe плъгин хибрид допълнително засилва концепцията за свобода, позволявайки на клиентите наистина да отидат навсякъде, където пожелаят. Новият Jeep Wrangler 4xe разполага с хибриден задвижващ механизъм, осигуряващ напълно електрическо шофиране с нулеви вредни емисии и пробег, който може да надвишава 50 километра в градския цикъл. Благодарение на технологията 4xe, той може да се шофира със задвижване на четирите колела в напълно електрически режим, с максимална комбинирана мощност от 380 к.с. и максимален въртящ момент от 637 Nm, предоставяйки безпрецедентни офроуд възможности при пълна безопасност, като същевременно запазва своята „Trail Rated“ способност. Моделът предлага и значително подобрение в производителността на пътя с ускорение от 0 до 100 км / ч за 6,4 секунди.

Днес по време на официална пресконференция Антонела Бруно, ръководител на марката Jeep за Европа, Мария Грация Лисабона, ръководител на главните инженери и Фабио Карли, старши мениджър на марката Jeep Wrangler, представиха новия Jeep Wrangler 4xe плъгин хибрид, който бележи основен етап в историята на марката и по-нататъшна стъпка към електрифицирането на цялата моделна гама. Основен акцент бе технологията 4xe, която позволява на клиентите да пътуват изцяло на електричество в ежедневните си пътувания из града и да се наслаждават на ефективно и забавно шофиране на пътя, като същевременно се възползват от подобрените характеристики на всички терени в почти абсолютна тишина. Зареждането му е лесно и удобно, като едно пълно зареждане се постига за по-малко от 3 часа.

Усъвършенстваните технологии в новия модел включват Uconnect ™ и навигационна система с 8,4-инчов сензорен екран и ADAS функции от последно поколение, включително като стандарт: мониторинг на слепите петна, камера за задно виждане, електронен контрол на стабилността (ESC), преден и заден парктроник и система Keyless Enter’n’Go ™. Допълнителните функции за безопасност включват адаптивен круиз-контрол, предупреждение за челен сблъсък и нова предна камера, която се предлага като стандартна опция при нивото Rubicon. Wrangler 4xe предлага и свързаност с интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, Uconnect Services (за мониторинг на параметрите на автомобила чрез приложението My Uconnect), 7-инчов TFT дисплей на модели 4xe с информация за нивата на зареждане и обхвата на батерията в електрически и хибридни режими, аудио система Alpine с 9 високоговорителя с 552 W субуфер.

Моделът е решен с ексклузивни външни дизайнерски елементи „Electric Blue“ и умело съчетава най-модерната технология с най-свободния и автентичен дух на Jeep. Wrangler 4xe ще се хареса на любителите на офроуд, благодарение на електрификацията, която подобрява легендарната му способност. В същото време той е идеалното решение за онези клиенти, които търсят Jeep, който да шофират всеки ден, и които не желаят да правят компромиси между свободата, забавлението и опазването на околната среда.

Wrangler 4xe плъгин хибрид е оборудван с два генератора на електродвигатели и комплект батерии, с високотехнологичен турбо 2.0-литров бензинов двигател и доказаната осемстепенна автоматична скоростна кутия TorqueFlite.

Новият Wrangler 4xe плъгин хибрид се предлага в три нива на оборудване – Sahara 4xe, Rubicon 4xe и специалната юбилейна серия на 4xe “80th Anniversary”, две системи на задвижване 4×4 и 17- или 18-инчови лети джанти. В съответствие с усета на Wrangler за персонализиране се предлагат десет екстериорни цвята. Всички цветови опции могат да се комбинират с няколкото конфигурации на покрива, налични в този модел за несравнимо изживяване на открито при шофиране, в типичен стил на Wrangler.

Вижте видео тук: https://youtu.be/PxDNZJurVm0

Допълнителна информация:

От началото на 2020 г. „Витоша Ауто“ е новият представител за България на легендарната американска марка Jeep. Компанията пое новото представителство и на емблематичната италианска марка спортни автомобили Alfa Romeo. През последните 13 години „Витоша Ауто“ отговаря и развива луксозната японска марка INFINITI в България, с която въведе 7-звездното обслужване на клиентите като свой стандарт на работа.

За контакти:

Анита Бедин, Маркетинг мениджър Alfa Romeo, Jeep, INFINITI, „Витоша Ауто“.