Новият Jeep® Wrangler 4xe е най-мощният, ефективен, екологичен, свързан и високотехнологичен Wrangler досега

07 December 2021

  • Задвижващата система на Jeep® Wrangler 4xe комбинира два електрически двигателя, четирицилиндров 2,0-литров двигател и 8-степенна автоматична трансмисия, които осигуряват почти безшумно движение и подобрена офроуд проходимост 4х4 без тревога за ограничен електрически пробег.
  • Клиентите имат на разположение пакет услуги Uconnect™, които съчетават функционалност, свързаност и лесна употреба.
  • За моделна година MY 2022 гамата на Jeep® Wrangler е допълнително подобрена с усъвършенствани технологии и пълен набор от асистиращи функции ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) от последно поколение. Те включват автоматично управление на дългите светлини, активен асистент за предупреждение при опасност от челен сблъсък и адаптивен круизконтрол с функция Stop. Всички тези системи са серийни за новата моделна година заедно със стандартните досега система за наблюдение на сляпата зона и за напречен трафик отзад, камера за движение на заден ход, преден и заден парктроник.
  • Предлагат се нови външни цветове и фабрично челно стъкло Jeep® Performance Parts Gorilla Glass.
  • Нов покрив Sunrider Flip top от Mopar® обогатява избора от варианти за Jeep® Wrangler 4xe (твърд покрив от три части, мек покрив, мек електрически покрив и без покрив).
  • С навлизането в моделна година MY 2022 цялата гама на Wrangler за Европа се предлага само с 4xe Plugin хибридно задвижване.
  • Това е в пълно съответствие със стратегията на марката Jeep® за устойчива мобилност и поетия ангажимент да продава 70 процента от гамата като електрифицирани превозни средства по целия свят до 2025 г.

Легендарният офроудър Jeep® Wrangler 4xe навлиза в новата моделна година MY 2022 по-свързан и по-технологичен отвсякога. Със стартирането на поръчките през декември бъдещите собственици получават по-богат избор от конфигурации и електронни системи, които правят изживяването с автомобила още по-вълнуващо.

Нов мек покрив

Почитателите на приключенията под открито небе могат да разчитат на нов и много лесен за сгъване и разгъване подвижен мек покрив Sunrider Flip Top от Mopar®. Той се предлага като опция  и е готов за монтаж с включени шини и механизъм за разгъване, за да осигури свеж въздух и светлина на пътниците. Подвижният мек покрив Sunrider Flip Top се инсталира над първия ред седалки, докато останалата част от кабината е закрита с твърд покрив. Изработен е от същата здрава материя с черен цвят като познатите сгъваеми меки покриви.

Ново челно стъкло

Друга продуктова новост е предлаганото челно стъкло с Gorilla Glass от Jeep® Performance Parts. Материалът Gorilla Glass е химически подсилен за по-голяма здравина подобно на технологиите, които се използват при изработката на екрани за мобилни телефони. Панелите за конструкцията тип „сандвич“ съдържат вътрешен слой от материала Gorilla Glass и външно стъкло, които са с 52 процента по-дебели от обикновеното.

Нови цветове

Цветовата гама за Jeep® Wrangler 4xe включва нови металикови лакове за каросерията Silver Zynith и High Velocity. Те допълват предлаганите досега външни цветове Black, Bright White, Firecracker Red, Granite Crystal, Sting-Gray и Hydro Blue, както и наличните само за Sahara бои Snazzberry и Sarge Green. Всички цветове могат да се съчетаят с мек покрив или с твърд покрив (черен или в цвета на каросерията според оборудването).

Допълнителна привлекателност и възможност за индивидуализация осигуряват вълнуващите цветове Tuscaderro и Gobi, които се присъединяват към палитрата на Jeep Wrangler 4xe на ротационен принцип. За първи път тези цветове са налични за всички варианти на модела, като Tuscaderro може да се поръчва до края на януари 2022 г., а Gobi ще се предлага в ограничен период от пролетта до лятото на 2022 г.

Всекидневно шофиране с нулеви емисии

Новият Jeep® Wrangler 4xe е най-проходимият, мощен, ефективен, екологичен, висотохехнологичен и свързан Wrangler, който някога е лансиран на европейския пазар. Той отзнаменува важен етап в историята на марката и следващата стъпка на електрефикация на цялата гама. Със своята Plug-in хибридна задвижваща система Jeep® Wrangler 4xe дава възможност на клиентите си да извършват в електрически режим с нулеви емисии всекидневните си пътувания в града и да се насладят на ефективно и вълнуващо шофиране извън населените места, като се възползват от високата проходимост на всякакви терени в пълна тишина.

Jeep® Wrangler 4xe се превръща в хит сред европейските потребители като доказва доказва, че офроудът може да бъде екологоичен, емоциите – ефективни, а електрическото шофиране – забавно. С въвеждането на новата моделна година цялата гама на Wrangler се предлага като Plug-in хибрид с ляв волан на европейските пазари. Това гарантира солидна основа за плана на марката да предлага 70 процента от всички автомобили Jeep с възможност за електрифицирано задвижване по целия свят до 2025 г.

Висока мощност и върхова проходимост

Новият Jeep® Wrangler 4xe е най-екологичният и динамичен Wrangler с неограничени офроуд възможности. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди и разполага с комбинирана максимална мощност от 380 конски сили и максимален въртящ момент 637 Нм. В изцяло електрически режим 4х4 могат да бъдат изминати повече от 50 км, което е перфектно за всекидневно шофиране. Пълното презареждане на батерията отнема по-малко от 3 часа при зареждане със 7,4 кВч, като има опции за планиране на старта на зарядния процес, а с функцията Max Regen зарядът на батерията се увеличава и по време на движение по инерция.

Задвижващата система на Jeep® Wrangler 4xe комбинира два електрически двигателя, 4-цилиндров 2,0-литров двигател и 8-степенна автоматична трансмисия. Тази конфигурация позволява да се запази сертифицираната Trail Rated висока проходимост на модела, като се използват (в зависимост от модификацията) две усъвършенствани системи за задвижване на четирите колела Selec-Trac или Rock-Track, следващо поколение мостове Dana, предни и задни диференциали с електронен блокаж Tru-Lok, заден диференциал с ограничено приплъзване Trac-Lok и електронно отключване на предната стабилизираща щанга.

4x4 в електрически режим

Наличният незабавно въртящ момент и подобрената производителност от съчетаването на бензинов турбодвигател и електрическо задвижване дават още по-големи способности на безспорния офроуд шампион Jeep® Wrangler 4xe. Именно технологията 4xe издига Plug-in хибридния Wrangler на следващо ниво. Тя предлага задвижване на четирите колела в изцяло електрически режим, което поставя нов еталон в представянето на тежки терени при абсолютна безопасност и при удоволствието от автентичните звуци на природата. Изборът на режими на шофиране E-Selec позволява на водача да адаптира задвижването на Jeep® Wrangler 4xe към пътуването. Режимите са хибриден, електрически и eSave, при който зарядът на батерията се запазва за по-късен етап.