Легендарната марка Jeep® представя свръхмощни концептуални автомобили на великденско Jeep Safari в щата Юта, САЩ

22 March 2021

Тазгодишното великденско Jeep Safari ще представи електрифицираната мощност на съвременните двигатели, които съчетават възможност за офроуд и забавление при шофиране. Екипите на марката Jeep® и Jeep Performance Parts отново обединяват усилия, за да създадат набор от персонализирани концептуални превозни средства, които ще покорят емблематичните трасета в Моаб, Юта. Ентусиастите от цял свят ще се съберат от 27 март до 4 април в Моаб за удължена празнична ваканция, за да тестват машините по нови пътеки и да изживеят приключенски офроуд по някои от най-предизвикателните и живописни терени.

„Великденското Jeep Safari в Моаб е дългогодишната ни тестовата площадка както за най-новите ни Jeep 4×4, така и за представяне на нови концепции на марката Jeep, Jeep Performance Parts и идеи, които наистина резонират сред най-страстните ни клиенти – упоритите ентусиасти на офроуд, които присъстват на това събитие всяка година “, каза Джим Морисън, вицепрезидент на Jeep Brand Северна Америка. „Тазгодишният Jeep Safari ще покаже това, което прави автомобилите на Jeep безпогрешно отличителни и безспорно способни – разнообразие от задвижващи механизми, които осигуряват превъзходна мощност, производителност, въртящ момент и най-вече забавление. Взискателните терени на Moab са достоен противник за нашите концептуални автомобили Jeep Wrangler и Jeep Gladiator. Всеки един от тях със сигурност ще докаже, че легендарната способност на Jeep 4×4 властва над всеки терен.“

Тази година ще са налице седем отличителни модела Jeep и концептуални автомобили Jeep Performance Parts, оборудвани с редица усъвършенствани и мощни задвижващи механизми. Сред тях ще има и електрифицирани Jeep (BEV), още един важен момент от концепцията за развитие на марката „Пътят напред“, към това да станат най-зелените автомобили в SUV-сегмента. В допълнение, концептуалните превозни средства включват производство и прототип на Jeep Performance Parts (JPP) от Mopar, разработени със съвременни технологии и легендарни 4×4 възможности.

Ето и какви модели ще бъдат представени:

Jeep Magneto. Той е базиран на двувратата версия Jeep Rubicon моделна година 20. Той е напълно електрифициран двигател с до 6000 оборота в минута, тих, бърз и има впечатляваща мощ при катерене на трудни терени. Инженерите и дизайнерите на марката Jeep са създали превозно средство с нулеви вредни емисии с възможност за Jeep 4×4, което осигурява нови нива на ефективност, екологична отговорност и производителност на пътя и извън него.

Jeepster Beach. Концепцията на Jeepster Beach стартира като Jeepster Commando от 1968 г. (C-101) и се смесва безпроблемно с Jeep Wrangler 2020 Rubicon. Това са Jeep-овете, създадени за забавление на слънце и този Jeep с плажна тема продължава тази традиция, въплъщавайки енергично и безгрижно отношение. Първоначално проектиран около нарастващия интерес към свободното време за използване на 4х4 превозни средства, Jeepster Commando е първият компактен автомобил със задвижване на четирите колела с автоматична скоростна кутия. Индивидуалният интериор на Jeepster Beach е оборудван със седалки с ниска облегалка в червена кожа. Задната седалка е с хромирани елементи, а стелките са премахнати, за да направи почистването от пясък бързо и удобно.

Jeep Red Bare. Трудният терен изисква също толкова мощен двигател. Концепцията на Jeep Red Bare Gladiator Rubicon се основава на дългогодишното наследство на високоефективните пикапи, съчетани с легендарната способност на Jeep 4×4, за да осигури максимална производителност, горивна ефективност и пробег. Jeep Red Bare е оборудван с 3-литров V6 дизелов двигател и мощност от 260 к.с.

Jeep Orange Peelz. Този модел е базиран на Wrangler с две врати, а концепцията Jeep Orange Peelz отдава почит на дългогодишния начин на живот, който марката вдъхновява и налага: на открито, свобода и забавление, или всичко онова, превръща Jeep Wrangler в глобална икона.

Jeep Farout. Мотото на Jeep, „отиди, където пожелаеш, прави, каквото поискаш“, издига офроуд приключенията на следващо ниво. Усъвършенствано надграждане на концепцията от 2019 г. Wayout, концепцията Jeep Farout е истинско превозно средство, което използва водещия с полезността си в своя класа Jeep Gladiator 2021 и икономичен мотор от трето поколение 3.0-литров двигател EcoDiesel V-6 за още по-голямо предизвикателство за търсачите на приключения извън утъпкания път.

Jeep Wrangler Rubicon 392. Jeep Wrangler Rubicon 392 си проправя път към серийното производство, но първоначално е замислен като тази V-8 концепция на Wrangler Rubicon. Воин по душа, тази високоефективна концепция на Jeep Wrangler се осмелява да бъде различна със своя производителен V-8 двигател, зашеметяващ интериор и персонализиран външен вид.

Jeep Top Dog. Използвайки ексклузивни JPP и персонализирани аксесоари, дизайнерите на Mopar превърнаха Jeep Gladiator 2020 в забавно концептуално превозно средство за сериозни планински колоездачи. Концепцията на Jeep Top Dog разширява способностите за превоз на товари на най-способния Jeep пикап някога, като премахва стандартния товарен леген и го заменя с персонализирана PCOR система за съхранение.