Представяме ви новия, изцяло електрически Jeep® Wagoneer S – първият глобален електрически SUV на марката Jeep

31 May 2024

Марката Jeep® навлиза в електрифицирания SUV сегмент с премиерата на първия си глобален електрически автомобил (BEV) – Jeep Wagoneer S Launch Edition 2024 (само за САЩ). Новият, изцяло електрически 2024 Jeep Wagoneer S ще бъде пуснат първо в САЩ и Канада през втората половина на 2024 г. и по-късно ще бъде наличен на пазарите по целия свят.

 

Jeep Wagoneer S се предлага ексклузивно като BEV с пробег от повече от 600 км с едно зареждане, доставящ 600 конски сили, светкавично бързо ускорение от 0-60 мили в час от 3,4 секунди и повече от 800 Нм въртящ момент. Впечатляваща производителност, съчетана с ексклузивната за марката Jeep система за управление на сцеплението Selec-Terrain, Jeep Wagoneer S вдъхва увереност при шофиране и осигурява сцепление при всякакви метеорологични и пътни условия (тези данни се отнасят само за спецификациите за САЩ).

 

„Лансирането на изцяло електрическия Jeep Wagoneer S бележи нова глава в легендарната история на марката Jeep“, каза Антонио Филоза, главен изпълнителен директор на марката Jeep. „На базата на почти един век иновации и дизайн, този първи глобален EV ще въведе изцяло ново поколение собственици в изживяване, което е 100% Jeep и 100% електрическо във всяко отношение. С нова енергия в гамата автомобили на Jeep, варираща от EV до V8, клиентите никога не са имали повече свобода да избират своето собствено приключение.“

 

Зареждайте по своя начин – Решения за зареждане без усилие

За да направи зареждането на тази първа глобална марка Jeep BEV бързо и лесно за клиентите, Jeep Wagoneer S носи 100 киловатчасов пакет ефективни 400-волтови батерии, който позволява на собствениците да зареждат автомобила от 20% до 80% за 23 минути (с DC бързо зарядно устройство).

 

Електрифицираната архитектура осигурява изключителна производителност, възможност за 4xe и комфорт

В основата на водещите в сегмента характеристики на Jeep Wagoneer S от 2024 г. е изключително гъвкавата платформа STLA Large, базирана на BEV. Дизайнерите и инженерите на марката Jeep я развиват специално за Jeep Wagoneer S, за да регулират дължината, ширината, конфигурациите на окачването и задвижването, за да доставя мигновен въртящ момент и светкавично ускорение.

 

Стандартното, изцяло електрическо задвижване на четирите колела осигурява спокойна динамика на шофиране на пътя и при различни пътни условия. Проектираните от Stellantis модули за електрическо задвижване (EDM) задвижват независимо предните и задните колела за незабавна реакция на въртящия момент, докато ексклузивната за марката Jeep система за управление на сцеплението Selec-Terrain разполага с пет различни режима на шофиране – Auto, Sport, Eco, Snow, Sand.

 

EDM 3-в-1 на Jeep Wagoneer S съчетават електрическия мотор, предавката и силовата електроника в едно компактно устройство, което е едновременно мощно и ефективно. Предният EDM е оборудван с разединители на колелата, за да се намали потреблението на енергия при движение и да се оптимизира пробегът.

 

Използването на нови технологии играе решаваща роля в цялостното развитие на Jeep Wagoneer S. За да подобри изживяването при шофиране и да намали общите нива на шум и вибрации, за да осигури тиха вътрешна кабина и гладко возене, инженерният екип на Jeep подобри здравината на каросерията при усукване с 35% в сравнение с предишните SUV автомобили от средния сегмент на марката Jeep за превъзходно возене, управление и ефективна реакция на водача.

 

Премиум екстериорен дизайн, който поставя нов стандарт за изцяло електрическия Jeep Wagoneer S

Автомобил, изкован от първокласно наследство, иновация и усъвършенстване, Jeep Wagoneer S е настроен да проправя собствен път със своя стил, елегантна изтънченост и непоклатима увереност. Екстериорният дизайн е интелигентна комбинация от хармонични пропорции, модерна възможност за задвижване 4xe и аеродинамична ефективност, която преосмисля функционалната страна на марката Jeep за днешната ера на електрификация.

 

Предната част е изкусно подчертана от модернизирана решетка със седем слота, трансформираща функционалността ѝ от поемане на въздушен поток към усъвършенстване на видимостта. Вместо осигуряване на въздушен поток и охлаждане, затворената решетка осветява пътя и увеличава видимостта при приближаване на друг автомобил. Новото впечатляващо амбиентно осветление е вдъхновено от модерната архитектура и осигурява отличителен външен вид дори на километри от автомобила.

 

Аеродинамичната повърхност е изразена чрез точния наклон и извивка на капака и предното стъкло, и двете под ъгъл за оптимална производителност и ефективност при високи скорости. Стремителната линия на покрива се спуска каскадно под конзолен заден спойлер, който обединява функционалност и естетика в характерния силует на модела.

 

Дебютирайки днес, Jeep Wagoneer S Launch Edition ще бъде ексклузивно оборудван с елегантни тъмни акценти. Предоставяйки стил и персонализиране направо от фабриката, серията Launch Edition разполага с 20“ Gloss Black джанти, които допълват Gloss Black и тъмно неутрално сивите екстериорни елементи навсякъде по купето. Забележима е липсата на хром, тъй като дизайнерският екип се стреми да включи по-екологични процеси и материали. Боядисаните в сатен акценти и панорамния люк с двоен панел за изживяване на открито допълват детайлите на външния вид (само за САЩ).

 

Холистично ефективен дизайнерски подход

Когато става въпрос за изцяло електрически автомобил, аеродинамиката е решаващ компонент при цялостното оформление на дизайна. Дизайнерите и инженерите на марката Jeep си поставят сериозни цели за постигане на оптимални аеродинамични характеристики, за максимална ефективност, обхват и производителност, като същевременно поддържат елегантния, премиум външен вид. Чрез използване на най-съвременни похвати и строг процес на тестване и разработка, включително най-съвременни аеродинамични тунели, екипът постига коефициент на съпротивление (CD) от 0,29, което е най-ниският CD на Jeep автомобил за всички времена и приблизително 15% по-добър от средния SUV.

 

Структурно покривът и спойлерът на задната врата са наклонени, за да се сведе до минимум въздушното завихряне. Изравнените джобове на дръжките на вратите, задното крило и интегрираните перки помагат за насочване на въздушния поток около автомобила и контролират точката на разделяне отзад. В допълнение, интегрирана система от панели под купето, триизмерно оформени гнезда на предни гуми и уникалния дизайн на страничните прагове насочват въздушния поток гладко около гумите и към задната част на автомобила за минимално съпротивление. Всички те допринасят Wagoneer S да бъде най-аеродинамичният SUV на марката Jeep досега.

 

Изкуството на интериорния дизайн: Безпроблемна интеграция между лукса и технологиите

Първият модерен луксозен SUV в индустрията, емблематичният Jeep Wagoneer от 1963 г., е стоял малко над конкуренцията, разкривайки нова гледна точка и давайки началото на широкото приемане на многофункционални автомобили. Шест десетилетия по-късно, Jeep Wagoneer S продължава да разширява границите и да развива емблематичната марка Jeep, прегръщайки технологии, лукс и иновации.

 

Jeep Wagoneer S от 2024 г. се базира на наследството на марката Jeep при изграждането на интериори от световна класа, които олицетворяват изкуството на пътуването. Неговият технологично интегриран интериор е също толкова впечатляващ, колкото и показателите му за производителност, с най-доброто в класа използваемо екранно пространство от повече от 45“, ексклузивен за сегмента интерактивен екран за пътника отпред, занаятчийски детайли и елегантно обзавеждание.

 

Надграждайки дизайна на текущото поколение Jeep Grand Wagoneer, елегантният, линеен кокпит е напълно дигитален с модерни контроли и интерфейси. Фокусната точка на кабината отпред е скулптура на кръстосано крило на автомобил с визуално непрекъснат дисплей, който обхваща цялата ширина на предния инструментален панел с виненочервени акцентни шевове и изсечена метална декоративна облицовка. Архитектурно въздействащият, интегриран 12,3“ централен дисплей е рамкиран от богата комбинация от материали, включително изискана напречна метална декоративна апликация с остъклена шарка.

 

Има няколко нови детайла в интериора, включително вдъхновен от спортната визия волан с винено червени шевове с плоско дъно и двойни спици. При волана дебютира новото антимикробно повърхностно покритие Cabo, което улеснява поддържането на автомобила чист.

 

Електронното освобождаване на вратите, което е ново за марката Jeep, може да се активира лесно с леко докосване с палец. Бутонът за стартиране е с нова локация, заобиколен от лят под налягане цинков метал, маркиран с фина, навигационна тактилна текстура.

 

Launch Edition се предлага стандартно с пълен набор от персонализирано LED осветление с дневни/нощни настройки, плюс активно, директно амбиентно осветление с до 64 избираеми цвята. Просторният Jeep Wagoneer S е единственият BEV в своя сегмент, който стандартно предлага отопляеми и вентилирани задни седалки (само за САЩ).

 

Ексклузивна за сегмента звукова система McIntosh

Почитателите на качествения звук, които търсят първокласна, завладяваща звукова система получават всичко от новия Jeep Wagoneer S. Благодарение на изключителното за сегмента партньорство с McIntosh, характерното аудио представяне се доставя чрез персонализирана система с 19 високоговорителя. Захранвана от 1160W усилвател и 12“ субуфер за изключително качество на басите, системата с висока производителност осигурява завладяващо изживяване, карайки всички пътници в автомобила да се чувстват като в звукозаписно студио с любимите си изпълнители.

 

Уравнение за целенасочен дизайн

Предният кокпит на Jeep Wagoneer S е украсен с няколко нови детайла, включително нов черен алуминий с керамично покритие с хаптична апликация, която се появява на много от ключовите точки на автомобила. Представен на видно място в контролния център на водача, изключителният навигационен тактилен модел е хладен на допир и придава усещане за порцелан. Вратите с мека обвивка са подчертани с декоративна облицовка, включително изсечени напречни метални акценти, които съответстват на таблото отпред.

 

Използването на рециклирани ресурси и материали е съзнателно интегрирано в Jeep Wagoneer S. Повърхностите на седалките, конзолата, вратите и таблото са от синтетичен материал без съдържание на кожа. Допълнителните аксесоари включват първокласна тапицерия от микрофибър и първокласни стелки, съставени от рециклирани материали.

 

По-безопасна, по-интелигентна технология осигурява завладяващо шофиране

Водейки в своя клас сред всички електромобили, изцяло новият Jeep Wagoneer S от 2024 г. разполага с повече от 45“ изваяно екранно пространство с висока разделителна способност, включително ексклузивен за сегмента 10,25“ интерактивен преден пътнически дисплей, който контактува директно с Uconnect 5 система, позволяваща на пътника отпред да дава указания на водача с едно бързо докосване на екрана.

 

Водачът на Jeep Wagoneer S ще изживява оптимизирано управление и безпроблемна свързаност чрез изцяло нов стандартен 12,3“ дигитален клъстер, проектиран да бъде интуитивен и въздействащ визуално въз основа на обратната връзка с клиентите. Работейки със стандартната интегрирана навигационна система, новите динамични изгледи на пътя помагат по-добре на водача и допълват стандартната система за автономно шофиране на автомобила. Той също така разполага с усъвършенстван набор от менюта, включително специфични за BEV елементи, като ниво на зареждане, състояние на батерията и налична мощност. Когато е паркиран и включен да се зарежда, клъстерът на Jeep Wagoneer S ще покаже текущото състояние на заряда, което се активира, когато бъде засечен дистанционният ключ.

 

Стандартният 12,3“ централен дисплей съдържа всепризнатата система Uconnect 5, предлагаща нови работни нива. Екранът е по-отзивчив и осигурява по-добра видимост от предишните поколения, особено по отношение на четливостта на карти, камери и приложения. Широката гама от наситени цветове и фоново осветление също позволяват по-добро прожектиране на системни приложения.

 

Jeep Wagoneer S също така включва услугите Jeep Connect като част от приложението Jeep, което помага на собствениците да разберат и получат достъп до подробности, като оставащия заряд на автомобила. С функцията Dynamic Range Mapping например, след като дестинация бъде въведена в навигацията, софтуерните алгоритми изчисляват и показват визуално пробега, който може да бъде изминат въз основа на състоянието на заряда на автомобила.

 

Безопасност, сигурност и първокласни ползи за собственика = увереност при шофиране

Jeep Wagoneer S предоставя комбинация от повече от 170 стандартни функции за безопасност и сигурност, които помагат за по-лесното виждане на инструментите и помагат за избягване на сблъсък с усъвършенствана технология за подпомагане на водача. Функциите при Launch Edition включват Active Driving Assist, Intersection Collision Assist, Drowsy Driver Detection, Traffic Sign Recognition и Surround View камера.

 

С гъвкава архитектура и отворена софтуерно дефинирана платформа, Jeep Wagoneer S може да получава иновативни функции и услуги, включително допълнително автоматизирано шофиране, производителност и други технологии чрез актуализации по въздуха (OTA). С OTA актуализации, автомобилът ще продължи да се развива.

 

Клиентите на Jeep Wagoner S в САЩ и Канада автоматично се записват в Jeep Wave, първокласна програма за лоялност, пълна с предимства и предимства, включително специализирана поддръжка 24/7.