Jeep Wagoneer се завръща като премиум модел на марката и отбелязва прераждането на американска автомобилна икона

09 September 2020

Сътворен в наследството на марката Jeep®, Wagoneer ще се превърне в портфолио от автомобили, което предефинира понятието„American Premium“ и ще предоставя уникално изживяване на клиентите. Wagoneer ще развие иновативни, автентични и приспособими за всички терени превозни средства с първокласни дизайн, функции и технологии. Изисканото и автентично портфолио на Wagoneer разширява моделната гама Jeep с премиум модели.

Внушителният дизайн прави този концептуален Jeep просторен, луксозен, с ултра-комфортен интериор на дават визия за това какво можем да очакваме в серийното производство.

Концепцията Grand Wagoneer е модерен израз на оригиналния първокласен премиум Jeep. Устойчивите материали са включени в луксозния интериор. Концептуалният Grand Wagoneer включва усъвършенствана задвижваща система за електрически превозни средства, намекваща за усъвършенствани и забавни за шофиране на пътя и офроуд характеристики, водеща способност 4х4 и почти безшумно шофиране.

Роден в Америка през 1962 г., Wagoneer еволюира до Grand Wagoneer през 1984 г., като се похвали с нечувани тогава стандартни функции в SUV-сегмента.

Автомобилите от серийното производство Wagoneer и Grand Wagoneer ще бъдат планирани в Детройт през следващата година.

Изцяло новата концепция Grand Wagoneer, представена днес в Детройт, отбелязва възраждането на класическа и първокласна американска икона, предоставяща визия за това какъв може да бъде съвременният израз на оригиналния първокласен Jeep.

„Новата ни концепция Grand Wagoneer бележи първата стъпка в прераждането на Wagoneer – истинска и рядка първокласна американска икона “, каза Кристиан Мюние, глобален президент на марката Jeep в FCA. „С електрификацията на всеки автомобил с емблемата на Jeep, която идва през следващите няколко години, и повторното въвеждане на Wagoneer, ние бързо се разширяваме в нови сегменти, включително и в премиум частта.

„Wagoneer несъмнено се корени в легендарната марка Jeep и нейното несравнимо наследство от водещи възможности, автентичност и свобода, а връщането ѝ ни позволява да се разширим до премиум частта с нови нива на детайлност на дизайна и усъвършенствани функции за безопасност и технологии,“ добави Мюние. „Докато превозните средства на Jeep имат водеща способност, ефективност и производителност на масовия пазар на SUV-сегмента, Wagoneer в крайна сметка ще се превърне в портфолио от автомобили, които за пореден път ще определят„ American Premium “, превръщайки го в стандарт за изтънченост, автентичност и модерна мобилност.“

Концепцията Grand Wagoneer може да се похвали с широк спектър от водещи премиум технологии – включително електрифициран задвижващ механизъм, усъвършенствани офроуд системи 4х4 и първи по рода си екран за пътниците в SUV, който е част от и несравним избор на луксозен, първокласен интериор.

Повече за модела можете да прочетете тук:

http://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep/press/wagoneer-returns-as-premium-extension-of-jeep-brand-marking-the-rebirth-of-a-premium-american-icon