Jeep Avenger достигна 100 000 поръчки, издигайки успеха на Jeep до нови нива

20 June 2024

Jeep® Avenger продължава да предефинира стандартите в силно конкурентния B-SUV сегмент на европейския пазар. Обявен за европейски автомобил на 2023 г., този уникален модел вече е получил впечатляващите 100 000 клиентски поръчки от пускането си на пазара в края на 2022 г. С този крайъгълен камък Jeep Avenger, произвеждан и предлаган на пазара в Европа, продължава да затвърждава статута си на пионер в B-SUV сегмент, подчертаващ ДНК-то на марката Jeep за свобода, приключение, страст и забавно шофиране.

 

Ерик Лафорж – Ръководител на марката Jeep в Разширена Европа коментира: „Като празнуваме забележителния успех на Jeep® Avenger, ние не виждаме просто числа или пазарно признание. Ние отбелязваме непоколебимия ни ангажимент да даваме на клиентите свободата на избор, да задоволим всяка нужда от мобилност и да предложим несравнимо изживяване при шофиране. С удивителните 100 000 клиентски поръчки, Avenger стои високо като доказателство за нашата непоколебима отдаденост на иновациите и качеството, предефиниране на стандарти, поставяне на нови такива и оставяне на видима следа в B-SUV сегмента и извън него.”

 

Свобода на избор

Постигането на този крайъгълен камък може да се отдаде на въплъщението на Jeep Avenger като един от най-ефективните изрази на типичната свобода, свързана с марката Jeep. Този дух на „Свобода на избора“ подчертава централната роля на клиентите и техните нужди, като предлага широка гама от възможности за избор и е олицетворение на гамата от три двигателя, две трансмисии и скоро възможността за задвижване на четирите колела. След представянето на първото напълно електрическо превозно средство, украсено с емблемата на Jeep, отбелязвайки значителна промяна към устойчивост, марката разшири гамата на Avenger с представянето на новия модел Avenger e-Hybrid. Това обогатяване на продуктовата линия предоставя на шофьорите гъвкав избор, който да задоволи техните предпочитания и изисквания. С поглед напред, марката се готви да представи дългоочаквания Jeep Avenger 4xe до края на 2024 г., подчертавайки своята постоянна отдаденост на иновациите в автомобилния сектор. Неговият успех е допълнително подчертан от забележителното представяне на вариантите със 100% електрическо задвижване, които представляват 25% от общите продажби, сигнализирайки за значителна промяна към решения за устойчива мобилност.

 

e-Hybrid технология

Надграждайки тези постижения, Jeep представи новия Avenger e-Hybrid, проектиран да бъде безпроблемен преход за клиентите към електрифицирания свят. Оборудван с усъвършенствана 48V хибридна система, Avenger e-Hybrid предоставя изживяване, подобно на пълно хибридно превозно средство. Задвижването включва двигател с вътрешно горене със 100 к.с., съчетан с електрически мотор с мощност 21 кВ, интегриран в шестстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Тази настройка включва 48V стартер с ремъчно задвижване, осигуряващ плавен преход към електрическо задвижване и допълнително намаляване на CO₂ емисиите.

 

Литиево-йонната батерия от 0,9 кВч при e-Hybrid е разположена под седалката на водача и поддържа пространството в кабината идентично с това на бензиновия вариант. Автомобилът интелигентно превключва между типовете задвижване въз основа на условията на шофиране в реално време, нивото на зареждане на батерията и други наблюдавани параметри, гарантирайки изключителна производителност при различни условия на шофиране.

 

Тази интелигентна система се адаптира плавно към изискванията на пътя, независимо дали работи в безшумен, изцяло електрически режим по време на стартиране, в ефективен хибриден режим при поддържане на постоянна скорост или използва мощността на двигателя с вътрешно горене по време на ускорение, като системата значително намалява разхода на гориво и нивата на вредни емисии. При ниски скорости електромоторът позволява напълно електрическо задвижване до един километър или до 50% от времето на движение в града.

 

4xe – възможност за задвижване на всички колела за подобряване на забавлението и свободата

Представянето на Jeep Avenger 4xe, чиито поръчки са планирани да започнат през четвъртото тримесечие на 2024 г., е важен крайъгълен камък за марката, представляващ голям напредък както в технологията, така и в дизайна. Този модел може да се похвали с иновативно задвижване, което съчетава предимствата на хибридна система с най-съвременна технология за задвижване на четирите колела. В центъра на тази настройка е мощна 48V хибридна система, включваща 1,2-литров турбо двигател, произвеждащ 136 к.с., допълнен от два електрически мотора с мощност от по 21 кВ отпред и отзад. Тази система, съчетана с шестстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, позволява изцяло електрическо шофиране при ниски скорости чрез интегрирания електрически мотор. Автомобилът също така разполага с функция E-Boost в спортен режим, подобрявайки вълнуващата производителност, която ентусиастите на Jeep очакват. Задвижването 4xe осигурява изключителна производителност, постигайки максимална изходна мощност от 136 к.с. и максимална скорост от 194 км/ч.

 

Докато Jeep Avenger продължава да се развива и вдъхновява, неговото пътуване далеч не е приключило. С предстоящото пускане на пазара на Jeep Avenger 4xe и продължаващия напредък в хибридната технология, Jeep не само отговаря на изискванията на днешните шофьори, но и оформя бъдещето на марката Jeep в Европа.

 

Марката Jeep

Създаден върху повече от 80 години легендарно наследство, Jeep е автентичната SUV марка, която предоставя легендарни офроуд способности, интериорна финес, високотехнологични характеристики и гъвкавост на хората, които търсят необикновени пътувания. Марката Jeep отправя открита покана да живеете пълноценно, като предлага широко портфолио от превозни средства, които продължават да осигуряват на собствениците чувство за безопасност и сигурност, за да се справят с увереност при всяко пътуване. Офроуд способността на легендарната марка Jeep е подобрена от глобална инициатива за електрификация, която трансформира 4xe в новото 4×4 в преследване на визията на марката за постигане на свобода с нулеви емисии и добавена възможност за 4×4. Всички автомобили Jeep ще предлагат електрифициран вариант до 2025 г.