JEEP® COMPASS

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

JEEP® COMPASS

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

ГОТОВ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЯ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ

Независимо дали се вписвате в улиците на града или поемате по неотъпкани пътеки, солидната конструкция на Jeep® Compass, комбинирана с окачването Макферсън и
авангардната система за погасяване на колебанията, позволява гладко и изпълнено с наслада пътуване.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ПАРКИНГ СПИРАЧКА

Ръчната спирачка се задейства от бутон на централната конзола. В спирачните апарати
на всяко от задните колела е разположен мотор и електронен контролен модул.
Ръчната спирачка е с четири режима на работа: статично натискане и освобождаване,
динамично задействане, освобождаване при потегляне и безопасно задържане.

ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА

Силните, дръзки линии и стилни акценти превръщат светлините на Compass от чисто
функционални елементи в произведение на изкуството. За да подсигурите своята
безопасност, за да виждате по-добре пътя и за да Ви виждат останалите участници в
движението, включете фаровете за мъгла, когато пътните условия са неблагоприятни.
Функцията за следване на кривата на завоя се задейства, когато завъртите волана и
светлините осветят страничната зона до автомобила, като по този начин се повишава
безопасността при шофиране при лоши условия с ниска видимост.

НЕЗАВИСИМО ОТ ПЪТЯ, ВИНАГИ ПОД КОНТРОЛ.

Не всяка житейска пътека е лесна, но Jeep® Compass ви помага да направите живота си по-безопасен. 70 предлагани технологии за активна и пасивна безопасност – включително предупреждение за опасност от удар (Forward Collision Warning Plus) и за непреднамерено напускане на лентата (Lane Departure Warning Plus) стандартно за всички нива – помагат на Jeep® Compass да поддържа опасностите на разстояние във всяка посока: север, изток, юг и запад.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ

Изображенията от камерата за обратно виждане се показват на сензорния екран на Uconnect, проектиращ и насочващи линии, които да бъдат следвани при движение на заден ход.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА (Plus)

Камерата разпознава пътната маркировка и намалява опасностите от удар като предупреждава водача, когато автомобилът се насочва извън траекторията на пътната лента, без да е обозначил това със съответния мигач. Ако водачът не реагира навреме, системата започва да насочва автомобила обратно с помощта на кормилното управление.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ОПАСНОСТ ОТ УДАР ОТПРЕД (Plus)

Jeep® Compass следи не само това, което се случва зад гърба ви, но и това пред вас. Използвайки камера и радарни детектори, системата предупреждава водача, акустично и визуално, в случай на потенциален удар отпред. Ако водачът не реагира навреме, системата автономно активира спирачките, за да предотврати или намали ефекта на удара.

ИНДИКАТОР ЗА ОБЕКТ В СЛЯПОТО ПЕТНО

Радарната система предлага допълнителен поглед към „сляпото ретно на водача, за да вижда и когато сменя лентата или е изпреварван. В страничното огледало се появява иконка с предупреждение.

РАЗПОЗНАВАНЕ НА НАПРЕЧЕН ТРАФИК ОТЗАД

Движението на заден ход сега е като разходка в парка. Звуков сигнал и икони предупреждават водача, ако при движение назад към автомобила се доближават други превозни средства.

АСИСТЕНТ ЗА УСПОРЕДНО И ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО ПАРКИРАНЕ

Ултразвуковите сензорни елементи осигуряват на Jeep® Compass цялата информация, от която се нуждае, за да ви помогне при паркирането. Активирайте системата, облегнете се назад и следвайте инструкциите. Системите могат да поемат управлението и при напускане на успоредно паркомясто, правейки първите метри при потегляне много по-лесни.

АДАПТИВЕН КРУИЗ-КОНТРОЛ

Разпознава по-бавен трафик пред автомобила, когато круиз-контролът е активиран и запазва безопасна дистанция, като намалява скоростта и спира по контролиран начин. След като шосето отново е свободно, системата възобновява установената скорост.

Как да ви помогнем? Chat with us