JEEP® COMPASS

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

JEEP® COMPASS

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

ОСТАВЕТЕ ИНСТИНКТЪТ ДА РЕШИ.

С подходящите средства и техника всеки път може да бъде завладян. По тази причина Jeep® оборудва Compass със системата 4X4 Jeep® Active Drive с деактивиране на задния мост. Jeep® Active Drive е автентична технология за задвижване на четирите колела с разпределяща мощността система и заден задвижващ модул, помагащи в своето съчетание за превръщането на Jeep® Compass в най-способния SUV на пазара.

Десетстепенна автоматична трансмисия

Jeep® Compass предлага десетстепенна автоматична трансмисия гарантира съчетанието от мощност и ефективност винаги по най-добрия начин.
Предавките са изчислени по подходящия начин, така че да съответстват на размера, теглото и структурата на Jeep® Compass, осигурявайки перфектна готовност за стартиране на всяко ново приключение – от потеглянето с помощта на късите предавателни числа, през плавното и прецизно превключване, до ефективността на дългите предавки на магистрала.

Системата включва функцията Selec-Terrain™ с до пет определени режима на работа – Auto, Snow (сняг), Mud (кал), Sand (пясък) и Rock (чакъл и скали, специфична за оборудването Trailhawk). Всеки режим следва свой алгоритъм, за да оптимизира работата на до 12 бордови системи. С едно просто завъртане, водачът може да избере подходящата настройка за всеки терен, оптимизирайки възможностите на Compass съобразно условията.

В режим Auto, системата Active Drive събира и обработва компютърни данни за пътните условия, сцеплението, скоростта и адаптира работата на контрола на ходовата част и системата за деактивиране на задния мост, преминавайки плавно от предно към двойно предаване и обратно без намеса на водача.

Системата с набор от „мокри“ съединители осигурява точната пропорция от въртящ момент за всякакви условия и автоматично отцепва задния мост, когато предното предаване е напълно достатъчно, осигурявайки не само перфектно предаване на мощността, но и по-нисък разход на гориво.

ДВИГАТЕЛИ

Jeep® Compass предлага 1.4-литров бензинов MultiAir2 Turbo 170 к.с., съчетан с деветстепенна автоматична предавателна кутия и двойно предаване 4×4. При Jeep® Compass изборът включва и два дизелови двигателя с подходяща за вашето приключение конфигурация: 2.0-литровият MultiJet II разполага с от 140 к.с. до 170 к.с. и 350 Нм въртящ момент, в конфигурация както с механична, така и с деветстепенна автоматична трансмисия и 4×4 задвижване.

Как да ви помогнем? Chat with us